ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Слави Трифонов герой в роман на световноизвестен писател
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:23 / 23.07.2021Коментари (0)22175
©
Слави Трифонов бил сред основните персонажи от книгата "Врагът" на световноизвестния автор на трилъри Лий Чайлд. За това разказва самият в биографичната си книга "За мен беше чест", на която автор е Иво Сиромахов.

Ето как го описа в книгата си авторът:

"Този българин беше исполин. Висок поне колкото мен, ако не и повече. Сигурно имаше метър и деветдесет и осем, сто и десет-петнайсет килограма. С обръсната глава. И с едро, изсечено лице, което можеше да мине както за грубовато и жестоко, така и почти за красиво, в зависимост от светлината. Близко разположените му очи гледаха с пронизващ поглед от дълбоките орбити. Беше малко по-възрастен от мен, може би на трийсет и две-три. Ръцете му бяха огромни. Той е едър, но кротък, изглежда, се е примирил със съдбата си. Не реагира, когато му слагат белезници и го качват във военния джип. А акцентът му е "гърлен и насечен". 



А това е и историята на Слави:

"Бяхме в Слънчев бряг и там покрай морето има едни сергии, на които продават сякви книги на сякви езици. И застанах до този, който продава книги, и му казах: "Виж сега. Искам книга, в която лошите да са много лоши, а добрите да са много добри". Той каза: "Имам подходяща книга за теб. Тя е на Лий Чайлд. Чувал ли си за него?". И аз казах: "Въобще не съм чувал за този Лий Чайлд, но ми дай книгата, щом ми я препоръчваш". Седнах да я чета и я прочетох за два часа и половина. Знаеш, че аз много обичам да чета и бързо чета книги. И я прочетох за два часа и половина, и се впечатлих от изумителния изказ и език на писателя. Така се изкефих, че се върнах при тоя, дето продава книги, и му казах да ми продаде и другите книги на този автор.

В един от тия романи, които прочетох, ставаше дума за някакъв, който бил толкова жесток, че толкова жестоки не са били дори турците, когато са клали деца в поробена България. Това го казва Лий Чайлд в романа си. И аз си казах - щом този човек знае за България и за зверствата на турците в България, значи може би ще се съгласи да ни дойде на гости. И когато се върнах от морето, казах: "Много харесвам този писател, трябва да го поканим", екипът ми се задейства веднага.

Чайлд видял, че нашето шоу е много гледано, и се съгласи да ни дойде на гости. Пристига Лий Чайлд в България - сух англичанин, с английско чувство за хумор, изключителен пич. Сложих един от моите хора - Гришата, да го вози с кола и да го разведе да разгледа България.

Да види Рилския манастир, да види Банско, да види забележителността в България и в София. Три дни ни беше на гости, дойде в шоуто. Аз се изкефих жестоко. Много му се зарадвах. И вечеряме с Лий Чайлд вечерта, преди да си тръгне. И си говорим, аз току-що бях прочел един от неговите романи, и го попитах как измисля имената на героите си. Тогава ми разказа случка как няколко дами от читателски клуб в Канада наддавали пари чие име да бъде включено в следващата ми книга.

Едната от тях спечелила и затова героинята носи нейното име. В тоя момент извадих пари на масата, сложих ги пред него и му казах: "Тук съм само аз. Няма кой да наддава. Пък и в България не е забранено". Той много се смя и ми каза: "Знаеш ли, сега пиша един роман, в който има герой от армията от Източния блок. Това е романът "Врагът". И там има много подходящ герой и той ще носи твоето име - Слави Трифонов". И наистина в романа "Врагът" има второстепенен герой, който е от България и се казва Слави Трифонов. Когато излезе романът, Лий Чайлд ми го изпрати с автограф: "Ти си герой в моя роман, защото го заслужаваш", разказва Трифонов откровено пред Сиромахов.


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: