ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Наркопласьор се ожени в затвора, работил като библиотекар и го пуснали предсрочно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 21.07.2021Коментари (0)5608
©
Осъденият на 7 г. затвор и сочен за тартор на организирана престъпна група за разпространение на наркотици Иван Досков е пуснат 1,9 г. предсрочно от затвора за добро поведение преди 2 месеца. Търновецът с богато криминално досие и прекарани 13 години по затворите е доста колоритна личност и с бунтарски дух. 51-годишният Досков е сключил граждански брак в затвора с любовта на живота си Веселина, разказва самият той. Сватбата зад решетките е била преди година, а управата не разрешила пищно тържество. Въпреки това Иван и Веселина станали семейство и тя го чакала да изтърпи наказанието си, пише "Борба".

Другото любопитно от престоя му във Варненския затвор, където изтърпява последната година и половина от присъдата си, е работата му там като библиотекар. Предложили му и той приел, за да бъде близо до книгите. Признава, че много обича историята и е прочел доста издания през престоя си зад решетките. Това е единствената му официална работа в половинвековния му живот.

Сега е напълно отдаден на отглеждането и възпитанието на децата си – 14-годишната Христина и 10-годишния Иван. Дилян е 30-годишният му син, който в момента е в Испания, след като наскоро също излезе от затвора, където бе пратен като член на групата на баща си.

Рекордната присъда от 7 години Иван Досков получи през 2017 година. Делото се гледа от Спецсъда в София, а през това време двама от 8-членната банда починаха, другите получиха условни присъди след спогодби с прокуратурата. Само бащата и синът бяха осъдени ефективно.

През цялото време Иван Досков не се призна за виновен и досега твърди, че в този случай обвиненията са били скалъпени и съшити с бели конци. Като доказателство сочи факта, че прокуратурата му е предложила споразумение от 5 години, от които да лежи 2,5 г. Той отказал и тръгнал да доказва невинността си, но вместо това му дали присъда от 7 години, макар доста от свидетелите да са сменили показанията си пред съда. Освен това е лежал в ареста 10 месеца вместо законните 8 и умишлено са го държали 3,5 г. със статут на следствен в Софийския централен затвор.

Иван Досков, който въпреки бурния си живот не се сдобива с прякор, е прекарал 13 години по затворите у нас и в чужбина. Няма нито един ден трудов стаж и не смята да работи, поне засега. Учил е теология и богословие във ВТУ. Обича православието и вярва в Бог.

После се прибира в България и отново става известен с екшън по време на циганска сватба в центъра на Велико Търново. В популярното заведение "Джеронимо" избухва скандал, в който Досков е намушкан няколко пъти по време на последвалото сбиване, но оживява.

През 2016-а е шумно арестуван като ръководител на ОПГ за разпространение на наркотици в областта, за което бе и 7-годишната му присъда. По това време ГДБОП бе ударила и групата на Айдън, и групите на Бенката и Черния и парадоксът е, че и трите групи са обвинени като монополисти по едно и също време в старата столица.

Наркотици обаче се продават и след задържането на трите групи – явно полицията не се опитва да спре този бизнес, а да го контролира, твърди Досков.

Досков има татуировки по цялото тяло, но всички те са с библейски сюжети, на почетно място са, естествено, семейството му и починалата му майка. Известният с криминалните си изяви търновец обяснява, че татуси не се правят за украса или заради модна тенденция и нито една от неговите не е случайна. 90% са правени в затворите, където си е заслужил авторитета и уважението.

Този "герой“ от криминалния свят е гласувал само веднъж в живота си – през 1989 г. за правителството на СДС. В същото време казва, че е крайно десен и винаги е бил с такива убеждения, но не харесва нито един политик толкова, че да даде гласа си за него.

Човек без трудова книжка, чест гост на затвора, който не е обвиняван само в убийство, изнасилване и данъчни престъпления, всъщност сам е избрал да живее така. Той е от добро семейство, но въпреки това е станал бандит. Иван Досков е щастлив и свободен човек независимо кой какво мисли за него. И къде на шега, къде на истина казва, че има доживотна пенсия от Испания и заради това не си и помисля да работи нещо, каквото и да е то. Обещава обаче да се пази от бъркотии оттук насетне и избягва срещите с кримиконтингента. И се надява този път полицията да го остави да се наслаждава на щастливия си семеен живот и свободата…


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: