Ботев стартира с реми срещу Заря контролите в Турция

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
19:21 / 27.06.2021
6514
Ботев (Пловдив) стартира с равенство контролните срещи от подготовката си за новия сезон. "Канарите" завършиха 1:1 срещу елитния украински тим Заря (Луганск) в спаринг, който се игра на стадиона в турския град Бурдур.

Маркиньос (14) бе точен за жълто-черните, а Александър Гладкий (49) се разписа за Заря. Любопитното е, че това бе втора контрола за украинците през днешния ден. Сутринта тимът от Луганск загуби от сръбския Пролетер (Нови Сад) с 1:2.

Възпитаниците на треньора Азрудин Валентич успяха да открият резултата още от първата опасна атака, която създадоха в мача. В 14-ата минута Току пое една топка в половината на Ботев и напредна към центъра. Последва нещо като двойно подаване с Атанас Илиев, след което нигериецът пусна пас надясно към Маркиньос. Бразилецът се озова на границата на наказателното поле и с диагонален шут с десния крак прати топката в мрежата за 1:0.

Четири минути след почивката украинският тим изравни резултата. Това стана след бърз пробив по десния фланг и последвало подаване в наказателното поле. Георги Аргилашки изби първия удар към неговата врата, но при последвалата добавка Александър Гладкий бе точен за 1:1.

В 53-ата минута футболист на Заря бе изведен отдясно и прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. 

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Филип Филипов, Станислав Работов, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Мите Цикарски, Николай Минков, Емануел Току, Маркиньос, Атанас Илиев.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).