Над 350 души бягаха на Гребната заради благородна кауза

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:20 / 01.06.2021
1422
Над 350 човека се включиха в благотворителен крос Европейска миля с кауза СПРИ РАКА тази неделя на Гребната база в Пловдив. Събития, част от кампанията пилотна за България и Пловдив European mile, течаха през целия месец май, като най-мащабното от тях събитие обедини сдружение Stop Cancer, Община Пловдив, WOW Gym, Фондация Пловдив 2019, Младежки център Пловдив, Ротаракт Пловдив - Филипопол.

Всеки включил се и изминал разстоянието дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. Събраните средства по време на събитието ще бъдат дарени за отделението по детска онкохематология към УМБАЛ "Св Георги" - Пловдив.

Малки и големи се събраха на Гребния канал, за да преминат разстоянието от една миля или един километър и 600 метра, което се приема като задължителна ежедневна доза движение за всеки.

"Едно от основните неща е активното отношение към заболяването. То не е присъда. Искаме всички да знаят, че има лечение на тази болест", посочи Росица Касабова – председател на сдружение "Спри рака".

"Това, което ние искаме, е да накараме хората да помислят, че не е трудно да вкарат малко движение за здраве в деня си, защото отнема само 15 минути", каза Ласка Ненова - мениджър на инициативата "Европейска миля".

Дарения за Клиниката по клинична хематология могат да бъдат направени по всяко време по следната банкова сметка:

Търговска Банка Д АД

IBAN: BG45 DEMI 92401 000 277 037, BIC: DEMIBGSF

Сдружение СПРИ РАКА


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).