Ботев пак разочарова, до края на мъката остават 5 безсмислени мача

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
19:21 / 05.05.2021
6325
Ботев (Пловдив) отново демонстрира слаба продукция и продължи свободното си падане. Жълто-черните загубиха от Черно море с 1:3 в първи мач от Група А на втората осмица, който се игра на стадион "Тича" във Варна.

Родриго (3, 7-дузпа) и Зе Гомеш (36) се разписаха за "моряците", а Атанас Илиев (25) бе точен за гостите.

По този начин "канарите" и на теория се простиха с надеждата да заемат 7-ото място и да играят бараж за участие в Европа. Възпитаниците на Азрудин Валентич останаха с актив от 24 точки, докато Черно море вече е с 40, като до края остават още 5 мача.

Срещата започна ужасно за Ботев и още до 7-ата минута отборът инкасира два гола. В 3-ата Родриго получи пас в наказателното поле, финтира Филип Филипов и шутира с десния крак. Топката рикошира последователно в Марио Младеновски и Виктор Генев и изненада вратаря Георги Аргилашки за 1:0.

В 7-ата Родриго бе задържан в пеналта от Филип Филипов и съдията Ивелин Занев отсъди дузпа. Потърпевшият бе точен от бялата точка за 2:0.

Четвърт час по-късно Ботев намали резултата. Маркиньос опита да изведе Атанас Илиев зад защитата на Черно море. Влатко Дробаров се намеси първоначално с шпагат, а след това Стефан Станчев се подхлъзна и не успя да изчисти. От това се възползва Илиев, който с бомбен шут насочи топката под напречната греда за 2:1.

В 36-ата минута обаче домакините отново имаха преднина от два гола. Родриго Енрике се възползва от лошо изнасяне на топката от жълто-черните и центрира остро към Зе Гомеш. Той се пласира зад неориентирания Марио Младеновски и изпревари Филип Филипов, засичайки с крак в долния десен ъгъл за 3:1.

Пет минути преди почивката "канарите" останаха с човек по-малко. Илиан Илиев подхвана опасна контраатака, но още в средата на терена бе фаулиран от Филип Филипов, който получи втория си жълт картон и се отправи преждевременно към съблекалнята.

Черно мореГеорги Георгиев, Виктор Попов, Стефан Станчев, Влатко Дробаров, Цветомир Панов (84- Мартин Дичев), Файсел Касми, Васил Панайотов, Илиан Илиев (61- Родриго Вилела), Пабло Гарсия, Родриго Енрике (85- Леандро Андраде), Зе Гомеш (70- Исмаил Иса).

Ботев (Пд)Георги АргилашкиВиктор Генев, Марио Младеновски, Мите Цикарски (46- Па Конате), Филип Филипов, Мишел Еспиноза (87- Бисер Бонев), Емануел Току (87- Атанас Чернев), Реда Рабей, Славчо Шоколаров, Маркиньос (46- Станислав Работов), Атанас Илиев (77- Салиф Сисе).



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).