Съдбата е благосклонна! Сезонът за Ботев приключи! Отборът изпълни голямата си цел

Автор: Стойчо Генов
Коментари (35)
19:39 / 24.04.2021
26824
Сезон 2020/2021 в Първа лига за Ботев (Пд) приключи днес. Съдбата бе благосклонна към "канарите“ и те изпълниха голямата си цел, която бе запазване на място в елита. Това стана факт, след като Етър и Славия направиха самоубийствено 1:1 на стадион "Ивайло“ във Велико Търново.

Етър откри резултата с гол на Милчо Ангелов в 79-ата минута. В добавеното време на двубоя гостите изравниха след странична ножица на Димитър Рангелов. Така двата тима остават в последната четворка на таблицата, която ще определи двата изпадащи директно, както и отборът, който ще играе бараж срещу третия във Втора лига.

Ботев (Пд) пък не може да бъде изместен от 10-ото място, каквото и да стане в домакинския двубой срещу Лудогорец в понеделник. Жълто-черните попадат в първата четворка от втората осмица. Четирите тима ще играят помежду си два мача на разменено гостуване, като първият в крайното класиране добива право на бараж за участие в Европа.

Тъй като Ботев (Пд) изостава в момента с 11 точки от заветното 7-мо място, шансовете на отбора да стигне до бараж за новия турнир "Лига на конференциите“ изглеждат илюзорни и това превръща оставащите до края на сезона официални мачове на жълто-черните протоколни.


Виж коментарите (35)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).