Локо не пожали и Левски, завърши на второ място в редовния сезон

Автор: Стойчо Генов
Коментари (12)
22:20 / 21.04.2021
6451
Локомотив (Пловдив) направи много пропуски, но въпреки това победи Левски с 1:0 в мач от 25-ия кръг на Първа лига, който се игра на Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Кристиан Илич (49) се разписа за пловдивчани, отбелязвайки единственото попадение в двубоя.

Така възпитаниците на Александър Тунчев имат вече актив от 52 точки, с което си осигуриха второ място в класирането от редовния сезон. Пет по-малко има третият ЦСКА-София. Това означава, че "смърфовете" ще имат 3 домакинства и 2 гостувания в плейофите от първата шестица, като едно от гостуванията е в Разград на Лудогорец.

Освен това черно-белите продължиха чудесната си серия и вече 13 поредни шампионатни мача нямат загуба. Любопитното е, че тази серия започна именно след двубоя срещу Левски от първия дял на "Герена", завършил 1:0 за "сините".

Локо сътвори първото си по-сериозно положение след четвърт час игра. Момчил Цветанов напредна отляво и центрира към Георги Минчев, който засече с глава от 10-ина метра, но над гредата. Малко след това Бирсент Карагарен нахлу в пеналта, където бе съборен от Патрик-Габриел Галчев, но съдията Драгомир Драганов даде знак играта да продължи.

В самия край на първото полувреме Петър Витанов се пребори за една топка и изведе Бирсент Карагарен в наказателното поле. Националът имаше възможност да подаде към свободния Момчил Цветанов, но предпочете да шутира, а вратарят на Левски отрази удара му.

Четири минути след почивката Локомотив откри резултата. Бирсент Карагарен тръгна в атака и от границата на наказателното поле пусна пас към малкия пеналт. Там Кристиан Илич се измъкна от защитниците в синьо и с левия крак от от непосредствена близост прати топката в мрежата за 1:0. Това бе четвърти гол за хърватския халф през настоящия сезон.

В 61-ата минута капитанът на черно-белите Димитър Илиев направи шокиращ пропуск. Той получи извеждащ пас от Момчил Цветанов 7-8 метра фронтално срещу вратата, но не успя да уцели добре топката и тя излезе в аут.

Малко по-късно Димитър Илиев бе изведен от Гомис в добра позиция. Капитанът ангажира двама противникови играчи и пусна пас по земя към Умарбаев, който шутира слабо с левия крак, но покрай гредата в аут.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (89- Александър Колев), Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Кристиан Илич (71- Кристиан Гомис), Димитър Илиев (84- Николай Николаев), Георги Минчев.



Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).