Ботев взе много важна победа във Враца, Аргилашки спаси дузпа

Автор: Стойчо Генов
Коментари (10)
19:06 / 08.04.2021
7492
Ботев (Пловдив) спечели много важна победа над Ботев (Враца) с 2:1 като гост в мач от 23-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Христо Ботев" във Враца. Джонатан Перейра (25) и Мите Цикарски (77) бяха точни за жълто-черните, а Валери Домовчийски (23) се разписа за врачани.

Гостите бяха водени от тандема Георги Онов - Милен Кунчев, тъй като почти целият треньорски щаб е с коронавирус. С успеха "канарите" останаха на 10-о място във временното класиране, но вече имат актив от 24 точки.

Ботев (Пд) първи стигна до голова ситуация в 11-ата минута. Маркиньос бе изведен в чиста позиция и прати топката в мрежата, но още преди това реферът Иво Андреев наду свирката заради засада. От повторенията обаче ясно се видя, че такава не съществува.

В 23-ата минута врачани поведоха в резултата след груба грешка на Перейра. Вместо към свой съотборник, бразилецът подаде на Петър Атанасов, който проби от ляво в наказателното поле и комбинира с Даниел Генов. Последва шут, който бе отразен от вратаря Георги Аргилашки, но при добавката бившето "канарче" Валери Домовчийски бе точен от непосредствена близост за 1:0.

Само 90 секунди по-късно Перейра се реваншира за грешката си и изравни резултата. След центриране от фаул Мите Цикарски се пребори с глава за спорна топка и я прати към бразилеца, който с шут от въздуха я насочи към долния ляв ъгъл на вратаря за 1:1.

В 72-ата минута съдията Андреев отсъди доста дискусионна дузпа за Ботев (Враца), след като Кевин Янсон игра тяло в тяло със Самир Аяс, но футболистът на домакините се строполи артистично на тревата. Петър Атанасов шутира силно от бялата точка, но вратарят Георги Аргилашки прояви отличен рефлекс и изби топката.

Само 6 минути по-късно след центриране от корнер Мите Цикарски бе оставен непокрит в пеналта и засече с глава за 1:2.

В последната минута Самир Аяс вкара гол за домакините, но той бе отменен заради засада, която също бе изключително дискусионна

Ботев (Пд) игра в състав:

Георги АргилашкиВиктор Генев, Джонатан Перейра (65- Реда Рабей), Станислав Работов, Мите Цикарски (84- Кристиан Добрев), Па Конате, Кевин Янсон, Славчо Шоколаров (90- Бисер Бонев), Емануел Току, Маркиньос, Филип Филипов.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).