Ботев показа агресия и заслужи точка срещу Левски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (13)
18:49 / 07.03.2021
8629
Ботев (Пд) показа агресивна игра и завърши 2:2 като гост на Левски в мач от 20-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Георги Аспарухов" в столицата. Атанас Илиев (16, 55) бе точен за гостите, а Найджъл Робърта (33) и Мартин Петков (39) вкараха за сините.

Въпреки точката и доброто си представяне "канарите" не успяха да прекъснат негативната си серия от 24 години без победа над Левски в София, като оттогава имат вече 23 загуби и 2 равенства от общо 25 мача.

Освен това възпитаниците на треньора Азрудин Валентич продължават и друга твърде неприятна серия, тъй като вече имат 10 поредни двубоя от Първа лига без победа.

С днешното реми Ботев вече е с актив от 17 точки и заема 11-о място във временното класиране.

Ботевистите влязоха доста добре в мача и още в 13-ата минута създадоха добра ситуация за гол. Реда Рабей намери с дълъг пас Атанас Илиев в наказателното поле, където нападателят засече от въздуха с левия крак, но неточно.

Само 3 минути след това обаче Илиев коригира мерника си и откри резултата. Това стана след груба грешка на Сулака, който позволи на Маркиньос да пробие отляво и да подаде по земя към Атанас Илиев. Той засече с левия крак, пращайки неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата на Микулич - 0:1.

В 33-ата минута Левски изравни. Робърта получи топката отдясно в наказателното поле, финтира елементарно Марио Младеновски и отправи диагонален шут за 1:1. При попадението и вратарят Георги Аргилашки не се намеси по най-добрия начин.

Точно 6 минути по-късно левскарите стигнаха до пълен обрат в резултата. Робърта пусна пас към Мартин Петков и той от границата на наказателното поле изстреля бомба в горния ляв ъгъл на Георги Аргилашки за 2:1.

В 55-ата минута Атанас Илиев вкара второто си попадение в мача. Маркиньос проби отдясно и шутира силно, но се получи по-скоро пас към Илиев, който протегна левия си крак и изравни резултата - 2:2.

Четвърт час преди края след центриране от корнер Мишел Еспиноза засече с глава, но топката срещна напречната греда.

В добавеното време късметът отново избяга от "канарите". Филип Филипов центрира отдясно и Славчо Шоколаров засече топката с крак, но тя профуча много близо покрай гредата в аут.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Филип Филипов, Станислав Работов, Марио Младеновски (59- Атанас Чернев), Па Конате, Реда Рабей, Емануел Току, Мишел Еспиноза, Славчо Шоколаров, Атанас Илиев, Маркиньос (74- Димитър Тонев).



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).