Кайзер: Щях да остана в Ботев, ако бяхме спечелили финала срещу Локо

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
10:20 / 15.02.2021
3250
Бившият вратар на Ботев (Пд) Даниел Кайзер е напуснал отбора поради няколко причини. Стражът сподели, че е щял да остане, ако "канарите" бяха спечелили историческия пловдивски финал за Купата на България срещу вечния съперник Локомотив. Друга важна причина е по-доброто заплащане, предложено му в Полша, а и най-вече отношението от страна на ръководството на "жълто-черните".

Полякът отчете със задоволство, че бившият му треньор Николай Киров е бил избран за №1 в България през 2020 година.

"Разбрах за наградата и мисля, че я заслужава. Киров се раздели твърде рано с Ботев. Но за съжаление беше онова странно време за клуба. Той даваше тактическа свобода на играчите в атака", Даниел Кайзер коментира пред полския сайт pilkarskie-balkany.pl.

Той призна, че винаги ще е благодарен на Адам Стаховяк за това, че му е помогнал да дойде в Ботев.

"Ако не беше този шанс да се наложа в България, сигурно щях да съчетавам футбола с някаква друга работа. Вторият ми сезон в Ботев беше най-добрият в цялата ми кариера", призна стражът, цитиран от Топспорт. Кайзер отбеляза, че след това от клуба не са постъпили добре с него при преговорите за нов контракт.

"Ако бяхме спечелили финала с Локомотив (Пловдив), определено щях да остана в Ботев. Аз обаче също играя, за да печеля пари. Справих се добре, затова исках да подпиша добър договор. В Полша ми предложиха повече пари, така че от тук произтича отчасти това решение. Ако клубът бе подходил по друг начин при разговорите с мен, струва ми се, че бих могъл да остана в България дори и за по-малко пари. От една страна исках да остана поне заради феновете или начина, по който се чувствахме у дома със съпругата ми. За съжаление, поведението на Ботев към мен не предвещаваше нищо добро. Заплахи, странни новини, не изглеждаше готино", разкрива един от любимците на "бултрасите".

"За мен Тодор Неделев има ниво за по-силно първенство от българското. Имаше оферти и от Турция, но привързаността му към Ботев е голяма. Това са си негови избори и аз ги уважавам. Неговото ниво е по-високо и от това на полската Екстракласа", категоричен е Даниел Кайзер.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).