Син на шведска легенда е следващият нов в Ботев?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
08:48 / 04.02.2021
3256
Шведският футболист Симон Терн може да се счита за следващото сигурно ново попълнение на Ботев (Пловдив). 28-годишният халф ще премине при "канарчетата“ като свободен агент.

За последно той е играл в елитния шведски Норкьопинг, но договорът му изтече в края на 2020 година, съобщава Football Direct. Симон Терн е син на легендарния шведски футболист Йонас Терн, който е носил екипите на Бенфика, Наполи, Рома и Глазгоу Рейнджьрс.

Кариерата на Симон пък започва в ИФК Варнамо. След това играе в Хелзинборг, Малмьо, Хееренвеен и АИК Стокхолм, преди да премине в Норкьопинг.

Той има 4 мача за националния отбор на Швеция, а преди това е играл и за юношеските и младежките формации на страната, пише "Тема спорт". Два пъти е шампион на Швеция с Малмьо и веднъж с Хелзингборг. Печели Купата на Швеция и три пъти Суперкупата на страната.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).