Собственикът на ПФК Ботев обясни защо трябва да се изкупят акциите на ТЦ-ИМЕ

Автор: Стойчо Генов
Коментари (14)
22:57 / 25.01.2021
6886
Сдружение ПФК Ботев, което все още е мажоритарен собственик на футболния клуб с притежание на 61 процента от акциите, обясни защо трябва да бъдат изкупени останалите 39% акции, собственост на ТЦ-ИМЕ. Както Plovdiv24.bg ежедневно информира читателите си, това е целта на най-новата "жълто-черна" кампания "100 процента Ботев Пловдив".

Публикуваме без редакторска намеса официалното съобщение на Сдружение ПФК Ботев:

На фона на стартиралата успешно кампания "100% Ботев Пловдив“ Сдружение ПФК Ботев отговаря на някои от най-важните въпроси, възникнали около инициативата. 

Каква точно е целта на кампанията? 

- Целта е 39-те процента от акциите на Ботев Пловдив, които са собственост на ТЦ-ИМЕ, да бъдат откупени от Сдружение ПФК Ботев и впоследствие предоставени на кандидат-купувача на клуба с условие за обратно откупуване. Цялата кампания е съгласувана с представителите на г-н Антон Зингаревич. 

Каква точно сума и до кога трябва да се събере?

- До средата на февруари трябва да бъдат събрани 100 000 лв. 

Защо да подкрепим кампанията? Защо отново да даваме пари? 

- Докато тези акции са собственост на външна фирма, при това в несъстоятелност, съществува реален риск Общото събрание на акционерите в Ботев да се провали (както се е случвало нееднократно) при неявяване на неин представител. От друга страна, при придобиването на тези акции сключването с кандидат-купувача на договор за обратно откупуване осигурява лесното им връщане, без за тях да се иска непосилна сума


Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).