Коце Костадинов: Проблемите на Ботев са в юношите, не ги използваме заради мениджърски интереси и черно тото

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
14:07 / 07.12.2020
7310
Легендата на Ботев (Пд) Костадин Костадинов направи коментар за ситуацията в любимия си клуб и изрази мнение кой е един от най-големите проблеми при "жълто-черните".

"Проблемът на Ботев не е загубата от Локомотив в дербито. Проблемите са от десетилетия. Много отдавна трябваше да се върнем към корените си, да използваме нашите юноши. В момента в А група играят 15-20 човека наши юноши, които биха заиграли в Ботев. Тогава картинката срещу Локомотив нямаше да е същата - с толкова много чужденци, които не знаеха за какво става въпрос", заяви бившето дясно крило в предаването "Арена спорт" по БНТ.

Ето какво още каза за Ботев Костадин Костадинов:

Проблемите на Ботев са в развитието на собствените юноши. Ние ги развиваме много добре, но пък не можем да ги използваме дълго време. Имам една теория - мениджърски интереси, навсякъде се говори за черно тото. Предполагам, че и това го има. А това влияе не само в Ботев, но и в националния отбор.

Треньорът е този, който трябва да интегрира юношите в отбора, но не само той, а и на по-високо ниво. Президенти и собственици също трябва да бъдат убедени, че това е начинът за развитие на един клуб. Ние доста дълго разчитахме на чужденци и видяхме докъде докарахме и националния отбор.

Колкото до бъдещите руски инвестиции в Ботев - дано да е възможно това. Но през годините като чуя "милионер идва в някой отбор“ и почвам скептично да гледам на тези неща. Много ще се радвам, ако този път в Ботев се получат нещата.

Феновете доста дълго се пареха от предишни собственици, въпреки че тези бизнесмени са влагали средства, и то доста много средства в клуба. В един момент част от нашите фенове се оказва, че са недоволни от собственика, че искат те да управляват клуба, пък той да дава пари. Това е другата болка и голяма грешка в българския футбол. Когато един човек иска да инвестира пари, нормално е той да управлява съответния клуб.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).