Пропусната дузпа ни лиши поне от точка срещу Финландия

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
20:53 / 15.11.2020
3873
България загуби от Финландия с 1:2 в мач от петия кръг на група 4 в Дивизия Б на Лигата на нациите, който се игра пред празните трибуни на стадион "ВасилЛевски". 

Димитър Илиев (68-дузпа) отбеляза за България. Теeeму Пуки (7) и Робин Лод (45) бяха точни за гостите.

По този начин нашите остават без победа в турнира и не мръднаха от последното място, тъй като активът ни е само 1 точка. Финландия има вече 12 т. Лидер е Уелс с 13 точки след победа с 1:0 над Ирландия.

Двубоят започна зле за "лъвовете", които допуснаха елементарна грешка в защита в 7-ата минута. Отбраната ни позволи на Теему Пуки да бъде изведен сам срещу Мартин Луков и нападателят с диагонален шут прати топката в мрежата за 0:1.

В самия край на първото полувреме финландците вкараха втори гол. Това стана след груба грешка на Страхил Попов вдясно. Теему Пуки шутира мощно, но Мартин Луков изби напред. Топката обаче отиде в Робин Лод, който направи добавка с левия крак за 0:2.

В 59-ата минута Доминик Янков бе фаулиран в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Галин Иванов изпълни, но вратарят Храдецки изби. Последва добавка на Божидар Краев, но топката отиде във външната страна на мрежата в аут.

Десет минути по-късно нашите получиха втора дузпа, след като Араюри игра с ръка в пеналта. Този път с изпълнението й се нагърби капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев, който бе точен за 1:2.

България игра в състав:

Мартин Луков, Страхил Попов, Кристиан Димитров, Васил Божиков, Димитър Велковски, Янис Карабельов (85- Александър Цветков), Кристиян Малинов, Доминик Янков (66- Димитър Илиев), Галин Иванов (78- Бирсент Карагарен), Спас Делев (78- Светослав Ковачев), Божидар Краев.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).