Любо Цеков вкара два за класическа победа на Спартак в Стара Загора

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:19 / 01.11.2020
1992
Спартак (Пловдив) постигна класическа победа с 3:0 като гост на Верея в мач от 13-ия кръг на Трета лига - Югоизточна група. Двубоят се игра на осветление на "Трейс Арена" в Стара Загора. Две попадения за "гладиаторите" вкара бившият футболист на Локо (Пд) Любомир Цеков, а веднъж се разписа юношата Кристиан Кодуков.

Така синьо-белите имат вече актив от 16 точки и мръднаха до 10-о място във временното класиране. В следващия кръг Спартак приема Борислав (Първомай) на стадион "Тодор Диев" на 7 ноември.

Първото положение на мача в Стара Загора бе за Верея. Още в 3-ата минута нападател на домакините се озова сам срещу вратаря Начев, но шутира в аут.

В 23-ата минута юношата на Локо (Пд) Филип Колев бе изведен отлично от дясно, но преди да стреля, топката му бе избита. Само 6 минути по- късно Георги Йотовки нахлу от ляво, но диагоналният му удар премина встрани от вратата.

Спартак продължи да атакува и в 38-ата минута юношата Кристиан Кодуков се разходи по аутлинията, премина през двама играчи на съперника и с хубав удар по земя откри резултата - 0:1.

Две минути по-късно голмайсторът Любомир Цеков получи хубав пас в наказателното поле и с плътен удар удвои - 0:2.

В 58-ата минута Любомир Цеков направи резултата класически, след като стреля силно, стражът на Верея изби, но нападателят направи успешна добавка за 0:3.

Спартак игра в състав:

Петър Начев, Филип Алексиев, Веселин Минев, Кръстьо Милев, Георги Йотовски, Христос Доков, Кирил Георгиев, Филип Колев, Кристиан Кодуков, Любо Цеков, Станимир Димитров (Давор Илиев, Георги Камбуров, Мариан Гиров, Георги Миленчев, Митко Илиев).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).