ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Талантлива тийнейджърка от Пловдив атакува голямата сцена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:22 / 08.10.2020Коментари (1)8489
17-годишната Димитрия Николова е приела артистичния псевдоним DIMI. Дебютира в големия шоу бизнес с дръзката поп-латино песен "Още нещо". Възпитаничката на Езиковата гимназия "Иван Вазов" в Пловдив върви по класическите звездни стъпки. Пее от съвсем малка, свири на пиано и се явява на различни музикални конкурси. Одобрена е за участие в "Сан Ремо", но поради административни пречки не е допусната до финалите, тъй като по това време не отговаря на изискванията да има над 10 хиляди последователи в инстаграм, половината от които да са с италианска националност. Шлифова тембър и възможности при едни от най-добрите педагози - Георги Симеонов JJ и Румяна Иванова, извела до голямата сцена 4 Magic - победителките в X Factor, и лицето на Детска Евровизия 2017 - Лидия Ганева, допълва "Дума".

- Италиански музиканти ви нарекоха българската Камила Кабейо. Какво означава това за вас, Димитрия? Има ли нещо, с което според вас си приличате с тази звезда или пък нямате нищо общо?

- Аз съм изключително очарована от това, че хората ме сравняват с едно от най-популярните имена в латино музиката. Смятам, че си приличаме, освен по външния вид - цвят на косата и очите, и по силното ни привличане към испанските ритми.

- Кога разбрахте, че не само искате, но и можете да пеете?

- Правя го, откакто се помня. Не мисля, че има момент, в който някой артист си казва: "Аз мога да пея." С времето осъзнаваш коя е твоята сфера на развитие и страст. Мисля, че за първи път пропях на 4-5-годишна възраст. Най-напред моите родители ме записаха в пловдивски хор и след това - от втори клас досега - посещавам вокални педагози. Музиката винаги е била навсякъде около мен. Отскоро започнах да свиря и на пиано и осъзнах, че музиката като цяло (не само пеенето) е моя много голяма страст.

- Смятате ли се за новото лице на модерната музика? 

- Мисля, че всички нови артисти сме новите лица на модерната музика. Разбира се, няма как да се изместят и да бъдат забравени великите имена, поставили основите и възможността за развитието й. Музиката има много лица. Модерна музика е доста субективно понятие. Не смятам, че точно определен стил може да се нарече "модерен". По мое мнение всеки човек, който има страст да се развива музикално (примерно) и го прави с желание и талант, разбира се, заслужава своята публика и внимание. 

- На какво се отдавате с по-голяма страст, желание и удоволствие - на свиренето на пиано или на пеенето?

- Честно казано, в началото пианото не ми беше такава страст, но с времето сякаш се изравниха почти. Разбира се, пеенето винаги ще бъде малко над инструмента, обаче имам периоди, в които предпочитам да свиря, отколкото да пея - и обратното.

- Участвали сте в много музикални конкурси - в страната и в чужбина. С какво те помагат на младите изпълнители?

- Мисля, че всеки млад талант трябва да мине през такива състезания. Това е много важна част от развитието на един артист - контакт с публиката, преодоляване на сценична треска, развитие на способности и шлифоване на поведение пред хора, с което да могат да завладеят зрителите, ако решат да се развиват и по-нататък в тази насока.

- Ваши музикални педагози са Румяна Иванова и Георги Симеонов JJ. Кое е най-важното, което ще запомните от техните уроци?

- Ще използвам точно две думи - постоянство и подкрепа. Благодарна съм им за всичко, което са направили за мен, и за всяка врата, която са ми отворили. Продължавам да пея и при двамата, защото смятам, че странично мнение е необходимо за един изпълнител - особено от професионалист, и винаги има какво да научиш.

- Как се насочихте именно към латино музиката?

- Минах през няколко стила, преди да стигна до нея. Всеки ми харесваше, но когато реших да пробвам и този жанр, го усетих най-свой. Разбира се, това никога нямаше да го разбера без помощта на моя прекрасен екип и приятели - Торино и Пашата, които ме насочиха към латино музиката. 

- Говорите на 4 чужди езика. Кой от тях ви харесва най-много и защо? 

- Говоря - е доста силна дума, усъвършенствам ги. Мога да твърдя, че английският и испанският език са ми най-силни засега. Италианският се нарежда на трето място и най-накрая бих сложила руския, защото не съм имала време да се занимавам по-задълбочено с него. Не мога да кажа кой ми харесва най-много, защото всеки от избраните от мен езици е страшно красив по свой собствен начин.

- Искате ли да научите още някакъв? От кого сте наследили полиглотските си способности?

- Смятам първо да овладея всеки от изброените перфектно и след това да се насоча към френския. Има доста време, докато мога да се нарека полиглот. Не смятам, че това е наследена черта. Всеки човек се ражда с различна дарба. Може би музиката играе голяма роля в интереса ми към езиците.

- Одобрена сте за участие в конкурса Сан Ремо, но не ви допускат до финалите. Доколко подобни моменти ви обезкуражават или, напротив, стимулират да не се отказвате, въпреки всичко?

- Щастлива съм за всяко нещо, което ми се е случило до момента. Изключително благодарна съм, че имах възможност да се запозная с много различни хора от пътуванията ми към Италия. Мен лично ме мотивират тези моменти, защото така разбирам, че трябва да работя още и още върху себе си, за да постигна целите, които съм си поставила.

- Имате завидни за вашата възраст успехи в музиката. Защо обаче избрахте да се насочите към журналистиката и медиите за професионално поприще?

- Избрах медиите, защото чувствам, че не мога да се откъсна от тази сфера. Искам да работя с хора, да изказвам своята позиция публично и да вълнувам публиката. А и когато нещата, които обичам, са толкова близо едно до друго, нищо не пречи да се развивам и в двете насоки, защото все пак всичко е свързано с медиите.

- Мислите ли, че младостта и красотата ви допринасят постепенно да осъществявате мечтите си или са пречка да ви възприемат околните по-сериозно?

- Смятам, че това са само плюсове, които ми помагат да се развивам. Разбира се, доста често ми се случва, когато поговоря с хората, те да започнат да гледат по-сериозно на мен и на това, от което се интересувам и правя. Мисля, че винаги съм можела да изразявам добре своята гледна точка и желанията ми - така, че да предизвикам доверие.

- Как ви се отрази коронавирусната пандемия? Може ли кризата да вдъхновява за нови постижения?

- В началото карантината изобщо не ми се отрази добре. Спря всичките ми контакти, а аз съм страшно социален човек и това беше голям шок за мен. След известен период обаче реших, че мога да оползотворя тази ситуация и да постигна нещо - отделях доста повече време на себе си и се развивах от музикална гледна точка.

- Станахте разпознаваема след хита ви "Още нещо". Кое беше най-интересното при снимките на клипа към песента? Умеете ли наистина да карате сърф?

- За доста от нещата импровизирахме и на момента решавахме какво точно ще правим, което ми се стори доста интересно. Снимахме два дни поради метеорологичните условия. Не ми се беше случвало да спя по 1-2 часа на денонощие и определено имаше доста нови неща за мен. Сърф съм карала като малка, но не такъв. Можех само на уиндсърф да се качвам. В случая дъската беше просто част от декора.

- Как възприемат съучениците ви вашата популярност? Има ли елемент на завист сред тях?

- Засега съм чула само позитивни отзиви от моите познати. Всеки споделя песента и ме подкрепя. Със сигурност, сред някои хора има елемент на завист, но не смятам, че мога да ги нарека приятели.

- Пречи ли ви по някакъв начин известността? Какво друго да очаква от вас публиката?

- Далеч съм от мисълта, че известността ме е застигнала до такава степен, че да ми пречи. Нови проекти ще има и мога да гарантирам, че си струва хората да следят какво предстои.


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Давай моме, атакувай! Името Димитрия все още не е заето
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: