Вики Радева трета на традиционен шахматен турнир в Нова Загора

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:09 / 05.10.2020
1878
Пловдивчанката Виктория Радева /ШК Марица/ зае трето място с актив от 5,5 точки в Петия традиционен шахматен турнир по рапид, който се проведе в неделя в Нова Загора. Надпреварата се състоя в Градската градина на града, а победител стана международен майстор Валентин Памбукчян от Стара Загора с 6,5 точки.

Втори е Методи Стойнев от Дупница с 6 т. Състезанието се провежда в чест на празника на града - Петковден и в него взеха участие 83 шахматисти от цялата страна.

Контролата на игра бе 15 мин.+ 5 сек. добавка на ход, която е доста удобна за станалата вече студентка в ПУ "Паисий Хилендарски" Виктория Радева. Само преди месец на подобна контрола с националния отбор на България пловдивчанката записа феноменално постижение на шахматната Олимпиада - от 11 партии тогава тя направи само 3 ремита и постигна 8 победи.

Освен, че единствена от българския отбор Вики не допусна загуба, тя бе и единствената от всички девойки до 20 години без поражение за цялата Олимпиада.

В Нова Загора пловдивчанката бе поставена под № 15 в стартовия списък, но това не й попречи отново да  финишира без загуба - 4 победи и 3 ремита.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).