Знае се кои са нападателите на фермерите край Кричим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
19:51 / 09.02.2016
3633
Установена е самоличността на нападателите на фермерите от с. Устина. Те са баща и син от пазарджишко село. Бащата е бил осъждан за убийство и въоръжен грабеж.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Около 06:00 часа на 8 февруари пред селскостопанските постройки на ферма в местността "Тепелика" /между Кричим и Устина/ Йордан Г. /на 51 г./ и Петър Г. /на 27 г./ нападнали фермерите Георги К. и Димитър К. Нападателите били въоръжени с метални тръби и боксове, като носели и качулки на главите си.

При физическия сблъсък помежду им Димитър К. произвел два изстрела с пистолет, като куршумите попаднали в телата на нападателите. 

На последните бил нанесен и побой, в резултат на който Петър Г. починал, а Йордан Г. и към момента се намира в тежко състояние в лечебно заведение. 

На Георги К. и Димитър К. са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалите с насилие или т.нар. афект. 

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5 000 лева за Димитър К. и 10 000 за Георги К.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на фермерите. При извършеното в дома им претърсване и изземване са били открити и иззети пари.


Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).