Жители на смолянско село получиха сметки за ток от 2006 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 08.07.2008
1251
Жители на смолянското село Стойките алармираха, че заедно със сметката за ток за месец май тази година са получили и такава от месец май 2006 година. Всички недоумяват как, след като имат неплатена фактура, токът им и досега не е спиран. Освен това, за този дълъг период им е начислена и огромна лихва, с което сумата нараства още. Хората, повечето от които са в пенсионна възраст, твърдят, че са се издължили и за тях това е един от разходите, които те плащат веднага, след като си получат пенсията. Жителите на селото настояват представител на електроразпределителното дружество ЕВН да обясни на какво се дължи получаването на сметка за ток отпреди две години.

Запитани какви могат да бъдат причините за това, от "ЕВН България Електроснабдяване" АД изпратиха писмен отговор, в който се посочва, че 37 419 от клиентите са издължили старите си задължения в рамките на проекта "Съюз с коректния клиент". В писмото се казва още, че за периода февруари - май 2008 г. като крайна мярка е преустановено снабдяването с електричество на 80 821 електромера заради неплатена консумирана и фактурирана електроенергия. Повечето от абонатите, чието захранване е прекъснато за неплатени сметки, са възстановили електрозахранването си след заплащане на съответната такса. Жителите на с. Стойките обаче отрекоха техният ток да е спиран.

Източник: Р. "Фокус" - Смолян

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Моторист е в болница!
Заради фалит фабрика за билки и етерични масла отива за продан
Бивши заместник-кмет, кмет на район и директор дирекция се връща...
Борби в село до Пловдив
Песни, танци, заря, гайди, бозуки и курбан: Двудневни празници в ...
Нерегламентирано сметище дразни жители на село до Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).