Започва ремонт на детската градина в Каравелово след наводнението

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:06 / 31.05.2023
1351
На 1 юни влиза в сила строителното разрешение за ремонт в сградата на детската градина в карловското село Каравелово, пострадала от наводнението на 2 септември 2022 година, съобщиха от община Карлово.

Фирмата-изпълнител, избрана след задължителните процедури по Закона за обществените поръчки, започва работа в същия ден. Ще бъдат извършени ремонтно-възстановителни дейности на първия и на втория етаж в сградата.

На първия етаж ще бъдат изградени 10-сантиметрови разделителни стени и прегради от гипсокартон и пълнеж от минерална вата – за отделяне на част от входното фоайе и ограничаване на свободния достъп към неизползваемите части от сградата на етажа.

На втория етаж се предвижда изграждане на 12-сантиметрови монажни стени от гипсокартон и пълнеж от минерална вата – за обособяване на четири нови помещения /складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и хранилище за пособия и материали/.

Таваните и помещенията на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, ще бъдат направени с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени ще бъдат санирани. Подовите настилки ще се обновят в съответствие с нормативните изисквания: позволяващи влажно почистване и дезинфекция; в занималнята с кът за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.

Проектът предвижда подмяна на съществуващите дограми за врати и прозорци с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; помяна на съществуващите вътрешни ВиК и електрическа инсталации с нови; изграждане на пречиствателно съоръжение в двора на детската градина и монтиране на СОТ.

В рамките на проекта, чийто срок за изпълнение е три месеца, ще бъде възстановено дворното място, ще се монтират нова детска площадка и ограда.

От следващата учебна година филиалът на ДГ "Гина Кунчева“ трябва да работи за една група деца, като изискванията са техният брой да е минимум 12.

Виж коментарите (0)

Още по темата (219):
01.09.2023 Румяна говори година след наводнението: Какво е да изгубиш всичко, а държавата да ти даде пари за една врата
04.08.2023 Новият областен на Пловдив обиколи наводнените карловски села
12.07.2023 Кметът на Карлово с призив към правителството да бъдат почистени речните корита в наводнените села
22.06.2023 Кметът на Карлово настоява за създаването на Държавна агенция за борба с бедствията
23.04.2023 Път в удавеното село Богдан пропадна след проливен дъжд
21.04.2023 Обсъдиха намаляването на риска от наводнения в Пловдивско
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).