Започна изграждането на нов път в Община Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:27 / 09.09.2011
2575
Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и Областният управител на Пловдив Иван Тотев дадоха старт на проекта за изграждане на път до селата Жълт камък - Узуново и Три могили, предаде репортер на Plovdiv24.bg. С пожелание за безаварийно изпълнение на проекта д-р Грудев връчи на представител на фирмата-изпълнител "Интегрирани Пътни Системи" АД възлагателното писмо на проекта. Пътят е с дължина 2,7 км и е от четвъртокласната пътна мрежа. До момента е непроходим почти 6 месеца в годината, тъй като е с трошенокаменна настилка, която е тежка за поддържане през зимния сезон. 

"С новия път ще дадем шанс за развитие на туризма в района, където и без това има богати природни дадености", каза в приветствието си д-р Грудев. Той подчерта, че изграждането на пътното съоръжение има и голямо социално значение за района. 

Областният управител поздрави жителите на селото с предстоящата много важна придобивка, реализирана отново със средства от Европейския съюз. В тази връзка Иван Тотев подчерта, че община Асеновград е на едно от челните места в страната за усвояване на европейски средства. 

"Фактът, че в общината се изграждат пътища, които въобще не са съществували, та дори и по времето на комунизма, е заслуга както на кмета д-р Грудев, така и на целия му екип", допълни Тотев. А това по думите на Тотев припокрива изцяло лозунга на ГЕРБ "Градим България". 
 
Вчера бе направена и първата копка на втория лот от проекта на общината за изграждане на път от с. Конуш - Богданица. Двата обекта са част от мащабен проект на община Асеновград, който се финансира по Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013 г. Общата стойност на проекта е 4 921 526, 81 лева, като 4 183 297, 79 лева е безвъзмездната финансова помощ от ЕФРР и 738 229,02 лева е националното съфинансиране от републиканския бюджет. Реализирането и на двата обекта от проекта трябва да приключи през февруари 2012 година. Изпълнител на проекта е "Интегрирани Пътни Системи" AД. Ръководител на проекта е заместник-кметът на общината инж. Стоян Димитров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).