Заловиха четирима мъже, заподозрени в кражба на кабели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:07 / 31.01.2008
1026
Около 1 часа вчера в дежурната на РПУ-Хисаря е била получена информация от граждани, че четирима непознати мъже, които се движат с лек автомобил „Рено 11", в село Паничери режат и демонтират кабели от електропреносната мрежа, мрежата на БТК и на кабелната телевизия. Полицаите реагирали незабавно на сигнала и засекли автомобила на крадците в село Кръстевич, но четиримата мъже успели да избягат с колата в посока Беловица. В преследването се включили още няколко автопатрула на РПУ-Хисаря. На два пъти водачът на реното не се подчинил на полицейските разпореждания да спре. Не след дълго служителите на реда настигнали реното между селата Мало Крушево Беловица. Там на бивш военен полигон автомобилът бил попаднал в изкопан ров и пътниците в него се опитвали да го извадят. Виждайки полицейските коли, трима от тях побягнали.

На полигона е бил задържан водачът на колата -И.Г. /38 г./ от село Беловица. Другите трима - И.Д. /19 г./, В.Т. /18 г./ и А.И. /18 г./, са били заловени малко по-късно в домовете си в същото село. При претърсване на реното полицаите са намерили медни проводници с различно сечение. Установено било още, че същите лица същата нощ са откраднали и 35 метра кабел от интернет мрежата в село Старосел. За И.Г. се знае, че е осъждан за кражби, отнемане на авотомобил и шофиране след употреба на алкохол. Четиримата мъже са задържани в следствения арест.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Двойно падна цената на туристическа база в Пловдивско, ще я купи ...
След жесток челен удар в Пловдивско мъж почина, жена и детенце на...
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).