ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
За по-малко от година Цалапица се похвали с 6 км обновени улици и нов парк
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:00 / 22.10.2020Коментари (3)1898
За по-малко от година Цалапица се похвали с 6 км обновени улици и нов парк

Точно 64 значими за Цалапица дейности отчете по време на общо събрание кметът на селото Ивайло Данаилов. Събитието се проведе в читалищната зала на Цалапица в присъствието на кмета на община "Родопи" Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов.

От началото на мандата на новото ръководство в най-голямото село в община "Родопи" са реконструирани близо 6 километра улична мрежа. Две улици са чакълирани, а още 11 са покрити с ронен асфалт. 450 хиляди лева общински средства ще бъдат вложени в асфалтиране на други две пътни отсечки, а по проект на ДФ "Земеделие" ще бъде направен основен ремонт с изграждане на водопровод на улица "Христо Г.Данов". Сумата е 505 хиляди лева.

Започна подмяна и на част от 70-километровата електропреносна мрежа в Цалапица. Ремонтирани са 326 лампи, 54 броя осветителни тела са подменени с LED осветление, поставени са 10 соларни тела.

С общински средства е обновено читалищното фоайе, 16 хиляди лева от бюджета са осигурени за ремонт на отводнителния канал на училището. По инициатива на кмета на селото Ивайло Данаилов пространството пред църквата е почистено и превърнато в парк и място за отдих. С още 50 хиляди лева ще бъде обновено площадното пространство в центъра на Цалапица.

Цалапица се похвали и със събрани и предадени над 400 кг капачки за закупуването на кувьози, раздадени 4, 5 тона хранителни продукти на хора в нужда, безплатен интернет в центъра на селото, реновирана ритуална зала.

"Всичко това се случи благодарение на добрата комуникация между мен, общинското ръководство в лицето на кмета Павел Михайлов и неговия заместник Владимир Маринов, както и съвместната ни работа със съветниците от ОбС "Родопи", завърши отчета си пред жителите на Цалапица кметът Ивайло Данаилов.

Общото събрание в Цалапица е първото публично събитие, на което общинското ръководство и кметовете на населените места ще отчетат първата година от мандата. "Започваме серия от открити срещи, за да представим пред хората реализираните през 2020 година дейности, да чуем проблемите и вашата градивна критика за работата ни", каза заместник-кметът на "Родопи" Владимир Маринов.

В хода на дискусията бяха разисквани основно въпроси, свързани със сметосъбирането, водоснабдяването, инфраструктурата и сигурността.

"Надявам се, че по един или друг начин се вижда промяната в Цалапица. Най-голямото село в община "Родопи" беше забравено през последните осем години. Няма как за толкова кратко време, по-малко от година, да решим всички проблеми, но започнахме и резултатите са налице", обърна се към хората кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. Той представи пред жителите и предстоящите задачи за бюджет 2021. Предвижда се изграждане на видеонаблюдение, нови автобусни спирки, цялостна подмяна на уличното осветление с LED, което ще намали с до 30 % разхода за еленергия. Възраждат и проекта за изграждане на канализация в селото.

Срещи в този формат са полезни и за двете страни, които взимат участие – ръководството на Общината се среща на място с хората и вижда проблемите на всяко населено място, заявиха жителите на Цалапица. В края на дискусията те похвалиха кмета на селото и общинското ръководство за тяхната отзивчивост към проблемите на местните и доброто отношение към тяхното населено място.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.10.2020 г.
0
 
 
Пълна идиощина е село Цалапица да е към община Родопи. Какво общо има с Родопи. Стамболийски е към община Марица, а Цалапица към Родопи. Как става незнам. Само умни глави в тая държава.
Aнонимен
на 22.10.2020 г.
0
 
 
жиел тези двамата Михайлов и Маринов са марионетки на Неази и говорят глупости Време е да се махат от община Родопи
Aнонимен
на 22.10.2020 г.
0
 
 
Пълни глупости. Улиците са под всякаква критика. Главна улица от 5 - 6 години е с огромни дупки колкото кратери. Уличното осветление се сменя от живущите, който може разбира се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: