ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Вижте в кое много близко село се местят все повече пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:33 / 20.04.2022Коментари (0)43663
За първи път децата на Брестник ще се радват на детска площадка. Съоръжението ще се намира в зоната до ветеринарната лечебница в селото. Това каза кметът на общината Павел Михайлов по време на събрание-дискусия с жителите на село Брестник. Срещата е по инициатива на Михайлов и е част от поредица от срещи с населението на община "Родопи“, на които хората могат да споделят  с какви проблеми се сблъскват и какви са очакванията им от общинската администрация.

В Брестник, освен кметът Павел Михайлов, бяха още председателят на общински съвет "Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова, секретарят на общинска администрация Иванка Петкова и общински съветници. Началото постави кметът на селото Атанас Шопов.

"Община "Родопи“ е първа в страната по механичен прираст на населението, а Брестник е едно от селата, които нарастват с много бързи темпове. Това ни кара да се чувстваме горди, че нашата община расте и е предпочитано място за живот. Но увеличава и отговорностите ни. Затова за нас е важно да продължим развитието на община "Родопи“ като зелен жилищен район, с инвестициите за обновяване и възстановяване на инфраструктурата, разширяване и строеж на нови детски градини и създаване на условия за развитие на бизнеса“, започна кметът Павел Михайлов.

Председателят на общински съвет "Родопи“ Георги Цанков каза, че моделът на управление, който новото ръководство на общината наложи е правилен и похвали добрата работа между общинския съвет и администрацията.

"Зададохме ново темпо на работа и това вече се вижда от всички. Избрани сме, за да работим в услуга на гражданите и бизнеса и решенията, които взима общинският съвет по предложение на кмета и общинската администрация на "Родопи“ осигуряват добри условия за инвестиции и спокоен и добър живот за жителите на общината“, сподели Георги Цанков.

Настоящата година ще бъде година на инвестициите в инфраструктурата.

"Брестник е едно от селата в нашата община с най-добре развита канализационна мрежа. Затова нашите усилия са насочени към подобряване на уличната мрежа“, коментира кметът Павел Михайлов.

Ще продължи основният ремонт на улица "Петър Берон“, за който са осигурени близо 372 хиляди лева. Ще бъдат вложени над 50 хиляди лева в ремонт на улица " Патриарх Евтимий“ и още 70 хиляди лева за "Димитър Благоев“. Инвестиционната програма на общината предвижда още средства за проектиране на основен ремонт на улиците "Райко Даскалов“ и "Кап. Петко войвода“ в селото, както и изграждане и реконструкция на туристическа инфраструктура в пространството около параклис "Св. Андрей Първозвани“.

"Изключително важни проекти за Брестник са осъществяване на обходното трасе за град Куклен и панорамния път Брестник-Белащица–Марково. Затова община "Родопи“ е предвидила средства за проектиране на тези два участъка от уличната мрежа“, каза кметът Павел Михайлов и уточни, че едва след това ще се търсят пари за изграждане. По думите му, така ще се изнесе основното движение от главната улица на Брестник, която е изключително натоварена в момента.

След основен ремонт вече са улиците "Антим I" и 400 метра от улица "Петър Берон“, за които са вложени общо над 575 хиляди лева. С асфалт е улица "България“ , ремонтирана е улица "Стоян Заимов“. Гордост за ръководството на общината е, че успя да направи преустройство на обслужваща сграда в ДГ "Надежда“ и вече има възможност децата на възраст от 10 месеца до 3 години да се отглеждат в приятна и уютна среда. Друг сериозен обект, който е изпълнен е проектиране и изграждане на спортна площадка в двора на ОУ "Васил Левски“.

"Най-важното за един кмет е да близо до хората, да чува техните проблеми и да работи за тяхното решаване“, каза в заключение кметът Павел Михайлов и обеща, че срещите му по населените места ще продължат.

А брестничани изпратиха своите гости с аплодисменти и благодарност, че за първи път от много години назад, общинското ръководство събира хората, за да отчете своя мандат до момента.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: