В Стамболийски започнаха да избухват финансови бомби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:48 / 10.11.2015
3265
Информация за насрочено дело на 1 декември тази година заради дълг на община Стамболийски от 110 хиляди лева получи тази сутрин новият кмет Георги Мараджиев. 

Сумата е дължима по договор за заем от 14. 09. 2011 година, който "Евробул Холдинг" АД отпуска на общината. Договорът е за 200 хиляди лева и е сключен на основание Решение номер 7 от същата година на ОбС. Парите с уговорената в документа лихва е трябвало да се върнат до 31.12. 2011 година. През месец май 2012-та, обаче, са върнати едва 80 хиляди лева. 
 
Това е второто дело, което става известно за последния месец, че се води срещу общината. С писмо до финансовия министър предишният кмет Иван Атанасов предупреди за съдебна процедура заради 601 хиляди лева, натрупани към фирма "Драгиев и Ко" за окончателното разплащане на канализацията в Йоаким Груево.

"Оказва се, че подозренията ми за изключително лошото финансово състояние на общината се потвърждават. Вчера влязох в правомощията си на кмет и започнаха да избухват финансовите бомби, коментира Георги Мараджиев като допълни, че истинското положение ще стане ясно след финансова ревизия. 

По думите му, в момента одит тече от Сметната палата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).