В Раковски направиха първа копка на нова детска градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:55 / 16.10.2018
2343
Кметът на Раковски Павел Гуджеров направи символичната "Първа копка" на новото крило към детска градина "Щастливо детство".

Заедно с представител на фирмата-изпълнител, той даде началото на новия общински инвестиционен обект .

"За построяването на новата сграда община Раковски ще тегли кредит. Държа да кажа, че това е най-хубавото нещо, за което могат да бъдат използвани привлечени средства. За нас е от първостепенно значение да обхванем всички деца и да има място за всяко в детските градини."- откри тържеството Гуджеров.

Депутатът Младен Шишков поздрави кмета Гуджеров за водената от него политика за осигуряването на нови места в детските градини. "Това е и държавна политика. Образованието е поставено като топ приоритет на сегашното  управление на държавата. За нашата община това е четвъртата детска градина за последните 10 години, което е много добър индикатор, че младите хора остават да живеят и работят в  Раковски."- добави Шишков.

Председателят на общинския съвет в Раковски Георги Лесов също не спести похвалите си към работата на кмета Гуджеров и неговия екип. "За мен днес е малък празник, изпълнен с радост и задоволство. Не е тайна, че и двете ми деца посещават тази детска градина. Днешният ден е още едно доказателство, че нещата, които сме обещали в началото на мандата стават реалност. "- заяви Лесов.

В присъствието на ръководството на общинската администрация зам.кметовете Татяна Бакова, Йовко Романов и Божидар Стрехин, председателя на общинския съвет в Раковски Георги Лесов, народният представител Младен Шишков и  общинския съветник Иван Рангелов , отец Румен направи благослов за здраве и успешно завършване на обекта.

Проектът за предстоящата пристройка, включваща две нови градински групи и физкултурен салон към детската градина е изцяло финансиран от общинския бюджет и е на стойност 600 000 лв. Срокът на изпълнение е 156 календарни дни. Обектът ще представлява пристройка на нова сграда към детска градина "Щастливо детство", която ще поеми две нови градински групи и физкултурен салон, чрез директна комуникация между съществуващата и новата сграда чрез топла връзка.

На основният вход към сградата ще  ще бъде осигурена и рампа за хора с увреждания. Сградата ще бъде двуетажна, като на първия етаж ще има кабинет, санитарни помещения, кухня, предверие към кухня, гардеробно, склад към гардеробното, помещение за деца, включващо зони за игра, хранене и спално помещение, тоалетна за деца, стълбищна клетка, коридор, физкултурен салон и предверие към салона.

На вторият етаж на новопостроената детска градина ще бъдат изградени два кабинета, санитарни помещения, тоалетна за деца, помещение за деца, включващо зони за хранене, игра и спално помещение, гардеробно, склад към гардеробно, кухня и предверие към кухнята.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).