В Община “Марица" избраха заместник-председатели на Общинския съвет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:20 / 21.11.2011
3989
Днес се проведе редовна сесия на Общинския съвет в "Марица". Заседанието започна с полагането на клетва от трима нови съветници. Те заеха местата на назначените зам.-кметове: Петър Минков(Земеделски съюз "Марица'), Гергана Титюкова(Новото време) и Ангел Русев(Земеделски съюз "Марица"), който зае поста на главен архитект.

С единодушие бе гласувана временна комисия за изготвяне на нов Правилник на ОБС. В състава и бяха включени представители на всички политически сили.

Дебати предизвика изборът на заместник-председатели на местния парламент. Мнозинството предложи да са петима, колкото са и политическите групи в съвета. БСП и ДПС се възпротивиха, настоявайки за двама. След кратка почивка бяха утвърдени четирима заместници: Пламен Петков (Десен алианс), Стефан Цанков (Земеделски съюз "Марица"), Атанас Георгиев (ГЕРБ) и Георги Какалов от групата на Новото време и ВМРО-НИЕ. БСП и ДПС се отказаха да номинират свой представител.

Сесията продължи с актуализация на бюджета. С консенсус се отпуснаха допълнителни средства за ремонт на покривите на читалището в с. Динк и здравната служба в с.Бенковски, както и за изграждане на детска площадка в с. Манолско конаре.

Председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова бе избрана с пълно мнозинство за представител в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, както и в Областния съвет за развитие на област Пловдив.

Без спорове съветниците приеха възнагражденията на кметовете в "Марица" да останат и за в бъдеще в досегашния си размер. Кметът Димитър Иванов обяви след сесията решението си да даде част от месечната си заплата до края на годината на сираци. "Зная, че тази сума, която доброволно дарявам не е голяма, но ще бъда щастлив да има повече детски усмивки на Коледа", заяви Иванов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (174):
29.10.2013 Общинският съвет с двама нови заместник-председатели
24.04.2012 Райна Петрова презентира програмата за управление на района
17.04.2012 Районните кметове представят програмите си за управление до 2015-та
20.02.2012 Софиянка оглави ОП "Европейски политики и сътрудничество"
17.02.2012 Тотев: За 100 дни "сграбчихме" всички възможности за финансиране
14.02.2012 Шефката на "Старинен Пловдив" е подписала оставката си
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).