В Куртово Конаре спят с оръжие под възглавниците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:16 / 19.01.2009
2874
Жителите на пловдивското село Куртово Конаре спят с оръжие заради страх от крадци. Миналата седмица възрастен мъж беше убит в дома си за 5 лв., припомня телевизията.

Въпреки, че бандитите са задържани, хората се страхуват крадците да не бъдат пуснати отново на свобода, защото ще продължат да безчинстват. Жителите на селото са приготвили в къщите си сопи, брадви, тесли и огнестрелно оръжие. Те твърдят, че двама мъже от ромската махала обират възрастни и самотни хора.

Напрежението в селото ескалирало в средата на седмицата, когато крадците влезли в къща, докато стопаните спели. Задигнали от хладилника една кутия бонбони и четири пакета замразено месо. Хората обаче се събудили и ги подгонили, но не ги хванали.

На следващата вечер бандитите опитали да оберат 84-годишен пенсионер. Славчо Хаджийски живеел от години сам в кирпичената си къща. Същия ден мъжът взел пенсията си. Бандитите влезли в къщата на пенсионера. Убили го с мотика, а след това го съсекли с брадва. Освен 5-те лева задигнали и два велосипеда.

Пред съда крадците Димитър Богданов и Валентин Асенов не обясниха защо са го направили. И двамата са с по няколко присъди за кражби. Двамата нападатели в момента са с най-тежката мярка - „задържане под стража". В ромската махала се страхуват от отмъщение, тъй като роднините на убития пенсионер се заканили да отвърнат на убийството с убийство.

Източник: Нова ТВ


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
09.11.2009 20 години затвор за брутални убийци
06.11.2009 Дело за жестоко убийство за шепа монети тръгва в съда
15.01.2009 Възрастен мъж бе убит в дома си в Куртово Конаре
Още новини от Регионални новини:
Отвориха "Голямоконарско шосе" след тежката катастрофа с камион и...
Кметът на Садово: Ударихме дъното с Корнелия Нинова! Целият неин ...
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...
Дрогиран от Първомай се прости с мерцедеса си
Откриха градски плаж в Асеновград, вижте какви ще са цените
Янко Радунчев, 17 РИК: Грешките ще са заради неотчетен машинен во...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).