В Клисура 700 се надпяваха с патриотични песни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 25.04.2015
1268
Над 700 самодейци от 35 състава на страната два дни се надпяваха в Клисура. В петък и събота там за 15-ти пореден път се проведоха Дните на патриотичната и възрожденска песен "Топчето пукна". Празникът започна с топовни салюти от черешовото топче на емблемата на Клисура-Боримечката, който откри надпяването. Стотици местни и гости от различни краища на страната се насладиха на изпълненията на хората, които пазят жив българския дух и традиции. Гости на фестивала бяха също председателят на групата на ГЕРБ в карловския общински съвет Сребра Атанасова и новият член на Управителния съвет на общинското ръководство на ГЕРБ - Карлово Теодор Шойлеков. Бизнесменът бе впечатлен от изпълненията на малчуганите от местната детска градина "Ана Козинарова", които, облечени във възрожденски носии, освен че пяха и представиха пиеса за Априлското въстание.

"Ето така се възпитава в сърцата на младите хора родолюбие и гордост, че си българин. В славна Клисура продължава да живее традицията и почитта към героите, които въстават за свободата на Родината", коментира след изпълненията Шойлеков. Домакин на събитието бе кметът на Клисура, Борис Спиров, избран от квотата на ПП ГЕРБ, който гостоприемно посрещна стотици сънародници, жадни да слушат българските песни, посветени на героите, освободили България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).