ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
В Калековец стягат опълчение, пазят гората от незаконни набези
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:26 / 16.02.2016Коментари (1)3184
©
Йордан Цаков
За опазване на горския фонд на територията на с. Калековец ще бъдат сформирани доброволни отряди, които ще помагат на служителите на Регионалната дирекция по горите и на полицията в Пловдив. 

Въпросът ще се обсъжда на общоселско събрание, което ще проведе в салона на читалището на 17 февруари, сряда, от 18,30 ч. 

"Проблемът е много наболял - набезите в гората са непрекъснати, сече се поголовно, жителите на Калековец са изключително обезпокоени, сигнализират ми непрекъснато", заяви кметът Йордан Цаков. 

При извършена от него проверка на място установил, че от общински и частен горски фонд са отсечени над 200 големи дървета или над 300 куб. м. дървесина.

"Това говори за добре синхронизирани престъпни посегателства и може да се каже, че съществуването на дървена мафия на територията на община Марица е факт", категоричен е Цаков. 

Опазването на горския фонд е изключително важен въпрос, заяви общинският съветник от същата коалиция Иван Стойков. До него също са стигнали доста оплаквания.

На събранието ще бъде обсъден и въпросът за чистотата в с. Калековец. С най-голяма спешност е разчистването на струпаните строителни материали по улиците и други обществени места, както и почистване на гробищния парк. 

Другият общински съветник от коалиция "Народен съюз" Йорданка Змиярова ще информира хората на събранието какви са възможностите за кандидатстване от страна на земеделските производители за финансиране по европрограмите към ДФ "Земеделие".

"Важна тема на срещата ще е и изборът на място, където да бъде изградена новата детска градина, заяви Цаков. Сега забавачката се помещава в училището. В бюджета за 2016 г. на община "Марица" са заложени средства за проектиране на новата сграда. 

За изработване на проекта трябва да определим къде искаме да бъде построена тя, за да може да бъде издадена скица виза и реално да започне работа по проектирането", посочи кметът. 

На срещата той ще предложи да бъдат определени дата и час за провеждане на събрание на пенсионерите и на хората с увреждания от с. Калековец, на което те ще изработят и приемат правилник за вътрешния ред на пенсионерски клуб. След като изберат и технически организатор на клуба, ще бъде осигурено бъдещото му функциониране.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Глобяваш за боклуците по улиците. Хващаш мангалите да чистят улиците. Лингурите боклуците от леките коли. Дърветата по горите и каналите ги секат едни и същи мангали/питай кварталния той ги познава/ и бате Данчо ПРЕЗИДЕНТ! Успех.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: