Училищата в Пазарджик са готови за отоплителния сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 02.11.2007
1136
Всички училища в община Пазарджик са на централно парно отопление след газификацията на града, съобщи Емил Фърцов, директор на дирекция "Хуманитарна политика" в община Пазарджик. "В последните две училища, които не бяха газифицирани от тази есен започват да работят газови инсталации. Това са Начално училище "Георги Сава Раковски" и Начално училище "Никола Фурнаджиев"", информира Фърцов.

По думите му в града училищата нямат проблеми с отоплението. Учебните заведения в селата са предимно на твърдо гориво. В тях отдавна е проведена процедура по закона по обществените поръчки където е избран изпълнител и горивата като брикети и дърва са вече заредени. В региона има една детска градина и две училища, които се отопляват на течно гориво. Това са Основното училище и детската градина в село Малло Конаре и училището и детската градина в село Паталеница. При тях горивото е осигурено до средата на отоплителния сезон, тъй като съдовете са малки и не е възможно да се закупи нафта за целия отоплителен период. Това се прави два пъти в отоплителния сезон и за периода до месец януари горивото е осигурено и по късно ще се осигури следващото.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Двойно падна цената на туристическа база в Пловдивско, ще я купи ...
След жесток челен удар в Пловдивско мъж почина, жена и детенце на...
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).