Тройна експертиза доказа: Стефка не се е удавила сама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:28 / 30.04.2014
5568
Няма начин Стефка Маджарова да е паднала случайно в канала край с. Йоаким Груево, сочат изводите на тройната техническо-медицинска експертиза. Тя бе оповестена на третия ден от процеса срещу обвиненият за убийството на бившата си приятелка Владимир Костадинов. 

Почти невероятно е дори Стефка сама да е скочила, защото за това се изисква огромно физическо усилие, непосилно за такова момиче, хипотетично предположиха вещите лица.

Така практически те срутиха защитната теза на Владимир, който в понеделник под клетва заяви, че девойката се е подхлъзнала и паднала в буйните води на напоителния канал, а самият той за малко да се удави, докато се опитвал да я спаси. 

Това е невъзможно, отсякоха експертите. Допълнително, медицинското заключение гласи, че смъртта на момичето е настъпила твърде бързо, което не се случва при "обикновено" удавяне.

Доказателство за това са хистологичните проби от белите дробове, които биха били наситени с вода, обясни медицински експерт. Фактите водят до извода, че Стефка е загинала на друго място и в никакъв случай не се е удавила случайно. 

Заключенията - технически и медицински, са единодушни за това, като ситуацията е потвърдена и от специално проведения следствен експеримент.

Изводите от него са, че дори човек без всякакви плувни умения би се задържал няколко метра на повърхността, без да потъне, при това тогава каналът е бил обрасъл с гъсти храсти, които доказано спират човешкото тяло. 

Така то не би могло да бъде повлечено от водите, колкото и буйни да са били те във фаталната нощ, смята комисията от вещи лица, които са извършили експерименти както с предмет, така и с трениран водолаз.

Предполага се, че съдебно-медицинската експертиза ще има решаващо значение за изхода на делото срещу Владимир Костадинов, който настоява, че е напълно невинен за смъртта на бившата си приятелка Стефка Маджарова.



Източник: радио "Пловдив"

Виж коментарите (1)

Още по темата (35):
07.07.2017 Без право на обжалване: 19 години затвор за убиеца на Стефка Маджарова!
05.01.2017 Почерненият баща на Стефка за убиеца й: Ще го чакам! Заклевам се!
20.11.2016 Родителите на убитата Стефка емигрираха, не могат да я прежалят
17.10.2016 Убиецът на красивата абитуриентка Стефка иска повторен оглед на канала
02.10.2016 Искат затвор завинаги за убиеца на красивата абитуриентка
12.12.2015 Адвокатът на убиеца: Задължително ще обжалвам!
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).