Три ваканционни селища ще се изграждат край смолянското село Левочево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 20.04.2008
2917
Три ваканционни селища ще се изграждат край смолянското село Левочево, съобщи кметът Христо Ставракев. Едното селище ще включва 16 къщи и една обслужваща сграда. В другото селище, с испански инвеститор и наречено "Каталуния", вече има 6 изградени блока, разполагащи с около 180 апартамента. Те са с площ до 130 кв.м и идеята е те да бъдат довършени до края на годината. В момента се гради и третото вилно селище - "Касиопея", което е разположено на площ от 4 дка над Левочево. Селището ще включва 13 еднофамилни къщички.

Напълно готово и благоустроено е четвъртото ваканционно селище "Амампури", което също се намира в околностите на селото. Всички изградени към него еднофамилни къщички са вече продадени, отбеляза Ставракев. Според него изграждането на такива селища е от голяма полза за местното население, тъй като се разкриват нови работни места и се способства за развитието на туризма в региона.

Източник: р. "Фокус" - Смолян


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).