Тодор Бараков отправи важен призив, за да са по-малко почернените семейства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:42 / 11.05.2022
6392
Тодор Бараков, баща на едно от загиналите в жестоката катастрофа край Кадиево момчета, използва фейсбук, за да съобщи:

На 16.12.2021 г. депозирах в деловодството на Сектор "Пътна полиция", при ОД на МВР-Пловдив, сигнал, рег.№ УРИ 103000-31189/16.12.2021 г., като предоставих на Началника на сектора данни за три видеоклипа, както следва:

1. Видеоклип, показващ опасно шофиране на Петър Запрянов Маринашки, с качени два крака на прозореца на предната врата на автомобила. Този клип беше излъчен публично в електронни издания, както и съм го качил в публичната секция на личния ми профил във фейсбук Todor Barakov.

2. Видеоклип, показващ как лично познатият ми Тодор Георгиев Парасков, сам се обявява и изявява като стартер на автомобилни гонки, а по делото в съда заяви, че не е чувал дори за гонки.

Въпреки публично изнесените данни за грубо нарушаване на ЗДвП и Правилника за прилагането му, от РУП – Стамболийски не взеха никакво отношение по случая. Това ме накара да сезирам Началника на Сектор "Пътна полиция" – Пловдив, с искане те да извършат проверка. Беше проведено разследване по сигнала ми и бяха разпитани всички участници в клиповете.

На Петър Маринашки е бил връчен предупредителен протокол, заради опасното му шофиране и гонките. Началникът на "Пътна полиция" – Пловдив ме уведоми с нарочно писмо, че служебно е установил данни за сезиране на прокуратурата и е изпратил, по свой почин, преписката, ведно с негова докладна, за да вземе прокуратурата отношение по случая.Образувана е пр.пр. № 4379/2022 г., по описа на Районна прокуратура – Пловдив, по която преписка предстои разследване.

Горното споделям, защото днес се навършва една година и шест месеца от смъртта на сина ми – Тодор Бараков и на приятеля му – Виктор Василев. Тези деца бяха погубени от Петър Маринашки, който безнаказано управлява автомобил, с качени през прозореца крака, който участва в гонки и "дрифти" със самочувствие на велик шофьор, апогеят на който "шофьорлък" е касапницата в Кадиево. Т.нар. "гонки" са предвестници на подобни трагедии и срещу тях трябва да изискваме реални действия от държавните институции.

Те са един сериозен проблем и катализатор на катастрофи. Подхранването на цинизма на дрифтаджиите и участниците в гонки, с липса на всякакъв контрол от страна на оправомощените органи за извършването му, води до хиляди загинали невинни жертви и ранени в пътнотранспортни произшествия всяка година. Откровено казано, аз лично оставам с впечатление, че липсват целенасочени действия в тази посока.

Мисля, че е крайно време всички компетентни органи, отговарящи за осигуряването на обществения ред, да предприемат законни мерки за борба с това толкова зловредно явление. Надявам се, този път прокуратурата да си свърши работата, за да са по-малко почернените семейства. Светла памет на загиналите деца!

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
21.07.2023 Днес Петър Маринашки влиза в затвора за пет години заради причинена смърт на двамата му приятели
19.07.2023 Окончателно: Петър Маринашки влиза в затвора
24.06.2023 Бащата на Тошко, загинал при катастрофа в Кадиево, губи всякаква надежда за справедливост
03.04.2023 Присъдата на Петър Маринашки е потвърдена
09.02.2023 Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има
мантинели!
09.02.2023 Тодор Бараков: Той ще излезе от затвора, но нашите деца ще останат на
гробищата
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).