Свидетелка по делото "Белнейски" призна, че е дала лъжливи показания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:18 / 23.03.2011
3484
Свидетелката Мина Стаматова взриви съдебната зала в Пазарджик, заявявайки, че в първите дадени от нея показания по случая "Белнейски" е излъгала. Тя се мотивира с това, че тогава е била дете. Стаматова е разказала тогава, че с Росица Белнейска няколко пъти са ходили в местността "Грамадите" и са осъществявали полови контакти с различни мъже там и на други места. Съдът изслуша и експертизата, извършена за психологичното състояние на Нина Стаматова от психолозите Антони Иванов и Илияна Кирилова. Според вещите лица, показанията й не могат да бъдат приети като достоверни. Защитата на Лазар Колев поиска експертизата да не бъде приемана по делото, тъй като вещите лица не могат да правят заключения относно истинността на показанията.

В съда днес бе разпитан и свидетелят Рашид Хасанов, който отново потвърди, че е бил в една килия с Петър Вергиев и Васил Телбизов, когато Вергиев му е казал "Ако само знаеха за тези сестри, щяха да ни обесят на центъра на Пазарджик". Хасанов е искал да не дава показания, защото се страхува за живота си, но съдът не е уважил неговото искане. по думите му, по -късно при престоя му в софийския затвор следовател е влязъл при него и му е казал да спер да говори по случая, защото са хванали истинските убийци. Рашид Хасанов е лежал известно време с Вергиев и Васил Телбизов и е знаел, че двамата са съдени във Франция за склоняване към проституция и сводничество.

В съдебната зала бе излъчен и видеоматериала от курорта над Пещера "Свети Константин", в който се виждат две момичета със ски екипи, които се разхождат. Стана ясно, че видеото вероятно няма да бъде прието като доказателствен материал по делото, защото е снимано на 15 януари 2006-та година, две седмици преди убийството на сестрите Белнейски. Адвокатите Марковски ще поискат да бъде направена техническа експертиза на филма. Чуйте какво каза адвокат Димитър Марковски в прикачения звуков файл. По думите на бившия заместник-кмет на Пещера Атанас Стоилов той никога не е твърдял, че това са момичетата Белнейски, но е предоставил записа в РПУ-Пещера, с цел да съдейства на разследването.Чуйте от прикачения звуков файл.

Майката на момичетата Фани Белнейска отново заяви в съдебната зала, след като изгледа записа, че това не са нейните деца.

Адвокати и прокурори нямаха никакви въпроси към сина на бившия зам.-министър на транспорта и настоящ депутат Георги Петърнейчев, Атанас, който дълго време бе спряган за замесен в случая "Белнейски".

Съдът поиска от Атанас Петърнейчев да каже, дали познава сестрите и двама от свидетелите по делото. Атанас Петърнейчев отново заяви, че не познава посочените лица, а показанията му съвпаднаха напълно с тези, дадени в хода на досъдебното производство. По-късно Петърнейчев не пожела да отговори и на въпросите на медиите.

Бащата на Лазар Колев отказа да свидетелства по делото.

Заседанието по делото продължава с разпит на свидетели.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)

Още по темата (222):
01.02.2024 Борбата на една майка след 18 години от убийството на нейните две
момичета
16.06.2021 Ето как живее майката на сестрите Белнейски 14 години след смъртта им
13.10.2019 Ключовият свидетел по мегаделото "Белнейски" изчезва мистериозно след среща с руснаци
06.08.2018 Осъденият за убийството на сестрите Белнейски с изненадващ ход, спечели срещу България в Страсбург
07.02.2018 Жестокото умъртвяване на сестрите Белнейски: Лазар ли е убиецът, или е замесена важна клечка?
25.08.2016 Социопат псува загиналите сестри Белнейски в интернет, възможно ли е да е убиецът?
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).