Съветниците от ГЕРБ Куклен искат финансова проверка на Общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
14:04 / 23.04.2012
3277
Целева проверка от органите на Държавния финансов контрол и Сметната палата искат да се извърши на Община Куклен за периода 2007-2011 година съветниците от ГЕРБ в местния парламент Добрин Миладинов и Вълчо Георгиев. Предложението е входирано и от името на съветници от още две политически сили в Общинския съвет и се очаква да се разгледа на предстоящата сесия на 27 април. На пресконференция днес Добрин Миладинов подчерта, че причина за исканата проверка е нарастващото напрежение срещу управлението в Общината, което, по думите му, е непрозрачно и все повече влошава финансовото й състояние.

"По време на предишния мандат имаше продажби на общинска собственост за 8 млн. лв. В края на 2011 година обаче се оказа, че Общината е без стотинка и се налага да се тегли кредит от 255 хил. лв", припомни Миладинов. По думите му, миналата седмица от заема са останали едва 20 хил. лв. и той изрази опасения, че през лятото, когато трябва да започне погасяването, няма да има с какво да се извърши то. "Още при приемането на бюджета се заложиха приходи от продажби за около 5 млн. лв. Досега е продадена общинска собственост за около 50 хил. лв. Все повече става ясно, че бюджетът е кух и че заложената строителна програма също е куха", допълни съветникът от ГЕРБ.

Колегата му Вълчо Георгиев коментира още една болна за Общината тема - започнатата от около 10 години канализация. "По документи на главния инженер, до този момент са изразходени към 6 млн. 900 хил. лв., но канализация така и все още няма," каза Георгиев. Кога ще бъде завършена канализацията, колко още пари ще глътне и как се следят разходите и на този етап остава загадка, смятат съветниците от ГЕРБ. 

"Не правим коалиция анти-Сотиров. Но така не може да се управлява", заявиха те и споделиха очакванията си, че на предстоящата сесия ще бъде гласувано предложението за даване на съгласие за извършване на проверка от финансовите органи.

Виж коментарите (8)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).