Стрелба по пловдивчанин след скандал между шофьори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:40 / 28.09.2013
3927
Вчера, в 14.12 ч. чрез тел. 112 в РУП - Девин, е съобщено от В. Ш. /45-годишен/ от гр. Пловдив, водач на товарен автомобил "Волво", че на пътя с. Михалково - гр. Девин, след възникнал скандал, е прострелян веднъж от водача на лек автомобил "Порше Кайен" със старозагорска регистрация. Незабавно са предприети заградителни мероприятия и на КПП "Забрал" до гр. Девин лекия автомобил "Порше Кайен" е спрян и е задържан водачът - Б. Б. /39-годишен/ от гр. Стара Загора.

При извършения обиск у Б. Б. е намерен законно притежаван пистолет "Глок" 9х19 с антишокови патрони в пълнителя. При оказана на място медицинска помощ на простреляния мъж, по тялото му са установени наранявания от съчми.

Пострадалият е отказал настаняване в местно лечебно заведение, освободен е без опасност за живота, а по-късно същия ден е настанен в болница в гр. Пловдив.

Старозагорецът Б. Б. е задържан за срок до 24 часа в РУП - Девин. В хода на работата по случая се изяснява, че на пътя с. Михалково - гр. Девин Б. Б. многократно се е опитвал да изпревари товарния автомобил, управляван от пловдивчанина В. Ш., но той не му давал път в продължение на няколко километра.

В крайна сметка Б. Б. успял да изпревари товарния автомобил и при изпреварването двамата водачи си разменили остри реплики. След няколко километра Б. Б. спрял край пътя до чешма и след като приближил товарния автомобил също спрял, водачът В. Ш. слязъл и тръгнал към старозагореца с нож в ръка и заплашителни реплики. Тогава Б. Б. произвел един изстрел с пистолета си в посока на пловдивчанина. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство в РУП - Девин.

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...
Емил Кабаиванов: Искаме още 38 000 520 лв.
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).