ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Страхотна новина за едно от най-желаните до Пловдив села
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 23.04.2023Коментари (1)17547
Основната улица на Ягодово – от входа на селото до кръстовището с улица "Христо Ботев“ ще бъде преасфалтирана. Добрата вест оповести кметът на общината Павел Михайлов по време на среща с жителите на селото. На събранието в залата на НЧ " Искра“ бяха дошли десетки ягодовци, за да чуят  визията на общинската управа за развитие на населеното място, както и да се запознаят с отчета на кмета за  изминалите три години управление.

"Асфалтиране, с подмяна на тротоарна настилка и нови бордюри на главната улица "Васил Левски“ в село Ягодово е един от най-важните обекти, които трябва да бъдат реализирани тази година. Инвестицията ще бъде за близо един милион лева, като средствата са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройство“, обясни кметът Павел Михайлов.

Сред целите за предстоящата бюджетна година са основен ремонт на улиците "Тракия“, "Стадиона“ и "Върбите“, и довършване на ремонта с подмяна на водопровод на улица "Черно море“. Два от най-важните проекти за Ягодово са проектът за напорен водопровод до пречиствателната станция на Пловдив и проектът за главните колектори и второстепенната мрежа на селото.

"Инвестициите, които са необходими за реализация на тези проекти няма как да бъдат осигурени от бюджета на общината. Важно е да сме готови за европейските програми и новия програмен период, затова заделяме средства и проектираме“, поясни кметът Павел Михайлов.

Той припомни, че общината успя да изпълни проекта за преустройство на социалната кухня с домашен патронаж в детска ясла за най-малките жители на село Ягодово. Сградата на Основно училище "Неофит Рилски“  е санирана и обновена, извършен е ремонт на санитарните възли и ВиК инсталацията в ДГ "Пролет“, а младите хора се радват на новоизградената спортна площадка и фитнес на открито, и нов кът за игра със средства от ДФ "Земеделие“. Напълно преобразена е улица "Хан Аспарух“, обновена е сградата и на здравната служба.

"За изминалите три години реализираните и текущите инвестиции в Ягодово са за близо 3 милиона лева. В случай че реализираме предвидените средства за тази година инвестициите в селото за един мандат могат ще бъдат близо 7,5 пъти повече в сравнение с всеки един от предходните два мандата“, каза още кметът на общината Павел Михайлов. Той посочи, че за мандат 2011-2015 в селото са вложени 489 хиляди лева, а за периода 2015-2019 година сумата дори е по-малка -468 хиляди лева.

"Очакванията на хората са за работа от страна на администрацията. Затова нашите действия ще продължат, като  се надявам всички наши намерения да се реализират.“

С аплодисменти жителите на село Ягодово дадоха висока оценка за направеното досега.

В Ягодово кметът Павел Михайлов спази утвърдилата се като традиция инициатива и отличи талантливи деца с постижения в образованието.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: