Сто затворника от “Герзовица”- Смолян ще бъдат предложени за награди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 12.12.2007
4505
"Все още обсъждаме подробностите относно мероприятията, които ще се извършат в нашето поправително общежитие, във връзка с коледните и новогодишни празници. Със сигурност обаче сме предвидили да направим новогодишно тържество, с провеждане на спортни турнири и съответните награди, защото вътре в затвора ние развиваме и социална дейност, заяви Емил Кибарев, началник на Трудово поправително общежитие /ТПО/ "Герзовица"- Смолян. Кибарев обясни, че ще бъдат проведени състезания по шах, тенис на маса и футбол на малки вратички. "За целта ние имаме изграден спортен салон, в който ще се проведат състезанията" каза още той. Проведените турнири ще бъдат с награден фонд.

Освен това е предвидено лицата, лишени от свобода, които са показали добро и съвестно изпълнение на задълженията си в трудовия процес, да бъдат предложени за награди, включително и с домашен отпуск за Коледа и Нова година. "Ние ще предложим някъде между 80 и 100 човека за награди. Колкото до наградата за домашен отпуск, ние само можем да предложим хората, а разрешение за нея се дава от Прокуратурата в Пловдив. От наша страна с всяко предложение за всяко отделно лице се изготвя и характеристика, която включва посочване на присъдата, каква част е излежана, неговото трудово и дисциплинарно поведение, наказван ли е или е награждаван. Така прокурора преценява кои ще бъдат пуснати в отпуск и кои не" разясни Кибарев, по думите на който вероятно 10-15 души от общата бройка ще отпаднат. В навечерието на празниците от затвора ще предложат на осъдените лица и празнично меню, като такова ще бъде съставено отделно за лицата-диабетици.



Източник: Р. "Фокус" - Смолян

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).