Собственик на заведение до Бачковския манастир: Депутатче от ИТН ми прати проверка

Автор: Цвети Тончева
Коментари (13)
21:37 / 16.08.2021
44565
Изпратиха проверка от НАП на Георги Паунов, който държи ресторант "Водопада" и паркинга в подножието на Бачковския манастир, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Приключи проверката, всичко е наред“, каза Паунов и уточни, че проверяващите са изпратени от "онова депутатче от ИТН, което е секретар  на манастира и изпълнява 5 длъжности в момента – секретар, депутат от ИТН, председател на ИТН в Асеноград и т.н.“

"Той прави всички тези неща - праща проверки, бърка се в работата на полицаите и проверяващите органи. Той казва, че го прави като секретар, бил назначен там с договор, държи се много арогантно, да не казвам и други неща. Под негово давление шофьорът на Бачковския манастир си праща тук хора и снима“, добави Георги Паунов.

Спорът, който вече е юридически, е за въпросния имот и паркинг, които сега се стопанисват от Паунов. По думите му, игуменът на Бачковския манастир, който има претенции към имота, не може да сключи юридически договор с друго лице, тъй като трябва да изчака решението на съда. Към момента имотът е на АПИ, а Паунов го ползва с разрешение за специално ползване. Терминът е държавен. Имотът му е даден за ползване от някогашния директор на АПИ Румен Сотиров, който лично е дошъл на място и е предложил да бъде поддържан срещу пътна такса. "Дойдоха хората от НАП и видяха, че не ставам милионер. Имаше фискални бонове, плащал съм си. Сега ме изкараха разбойник мене, дето се скъсвам от работа“, каза още Георги Паунов.

Делото, по думите му не е приключило, на 4 октомври предстои трето заседание в Районния съд в Асеновград.

"Ние имаме нотариален акт, казват от манастира. Но в определението на окръжния прокурор Петър Петров се казва, че този акт няма съдебна сила, направен е пред свидетели, пред нотариус, но няма юридическа стойност“, добави Паунов.

По думите му, от манастира показват съдебни решения, които нямат нищо общо с този обект, който все още е изключително държавна собственост, защото е на републикански път.

Паунов бил предлагал на управата на манастира да седнат и да поговорят като нормални хора, да се види за какво става въпрос, но това не се случва.

"Тоя същият депутат - Васил Апостолов се заканва, че всичко ще ми вземат, защото, като кажели нещо, го правели. С тях не можело да се справиш. Ако някой мислел, че може да се бори с тях, греши“, добави Георги Паунов.

Той се възмущава, че реално са тръгнали да се борят не с него, а с държавата, защото този имот е все още държавна собственост, а в случая манастира и хората му се явяват като "имотна мафия“.

Показват решение на ВКС , но то се отнася за друг имот, за ивицата от същия този паркинг нагоре към манастира, където има незаконни сергии, до Клувията. "Тази ивица те са я завзели, или заграбили от общината, без решение на общинския съвет. Те спечелиха това дело, но това е друго нещо", пояснява още Паунов.

"Имам разрешение от КАТ, от ОПУ, строително разрешение от община Асеновград, все държавни институции", добави в своя защита бизнесменът.

Виж коментарите (13)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).