ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Скандални сделки одобриха днес в община "Марица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 20.08.2010Коментари (15)2465
© Plovdiv24.bg
Цяла редица скандални сделки одобри общинският съвет в Марица на сесията си днес, изцяло не ги подкрепиха единствено съветниците от ГЕРБ.

Всички предложения за сделки с общинска земя са на зам. кмета Никола Томов и е истинска наглост, особено за една от тях, че стигна до дневния ред на общинската сесия, при положение че беше отхвърлена преди това от Комисията по общинска собственост, коментира председателят на групата на общинските съветници от ГЕРБ Атанас Георгиев.

Става дума за предложението за откриване на процедура по промяна на предназначението на част от двора на училището в село Рогош от публична в частна общинска собственост и образуването от него на 7 нови имота за жилищно застрояване. Казано на разбираем език, това означава отхапване на апетитно парче земя, което в Комисията по общинска собственост на 16-ти август беше отхвърлено.

"Днес на сесията с помощта на ГЕРБ успяхме да спасим тази земя. Успяхме да се преборим и за парцел в село Войсил да се продаде не срещу 10, а срещу 15 лева квадрата. Другите 5 сделки обаче бяха гласувани с подкрепата на мнозинството от БСП, СДС и ЗНС", обясни Георгиев.

По думите му, те са свързани с продажба на общинска земя на безобразно ниски цени - 1 парцел ще се предложи за 10 лв. квадратния метър, а останалите 4 парцела - за умопрамачителните 6 лева квадрата...

"ГЕРБ е опозиция в Община Марица и въпреки ясно изразеното ни отношение към тези сделки, в момента нямаме лостове, за да се преборим срещу опитите за разграбване на общинско имущество на безценица от така нареченото "трапезно" мнозинство в Общината", коментира Атанас Георгиев.

От името на групата на ГЕРБ в местния парламент той ще внесе до областния управител Жалба за законосъобразността на една от сделките - за земя на АМ Тракия край село Трилистник, която, по думите му, е била подлагана на гласуване два пъти на сесията днес.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За 6 кинта продават квадрата , а искат по 15 кинта наем на м2 за гол тротоар...неам думи...
0
 
 
Има ли тук от коментиращите някой,който живее в община Марица?
0
 
 
Предлагам да започнем да разстрелваме жителите на община Марица,като почнем от кмета...Като чета кво пишат тука разни,дето не са си пили хапчетата сутринта,нататъка отиват нещата...
+3
 
 
Докато си лаем по форумите, другарят Дачев си паркира съветската Лада на пловдивските места за инвалиди, руши пловдивска собственост, ползва безплатно място за "централата" си на територията на Пловдив. Всички знаем къде е феодалната резиденция на този сатрап - в Смирненски. Като уж толкова ни пука, защо там няма дори един графит против този изрод?
+3
 
 
СЛИВАНЕ ЧАС ПО-СКОРО С ОБЩИНА ПЛОВДИВ ЗА "мАРИЦА" И "рОДОПИ"!!!
+6
 
 
Закриите общините Родопи и Марица и ги прихвърлете към община Пловдив. Не може вторият по големина в България и един от най-древните градове в Европа да зависи от няколко селски кмета, които се чудят как да не позволят Пловдив да се развива и да крадът по цял ден.
+5
 
 
Дааааа община Марица найстина трябва да се закрие! Но на мен ми е по-странно (все пак аз съм младичък) как така сдс иб(е)сп са гласували заедно или може би това е било важно за обшността до толкова, че трябва да се "прегърнем братски"?
+6
 
 
Мазния червен селски кмет Запрян Дачев , потрива ръчички -отново ще има лапкане и рушвети след изпълнените обещания за евтини имоти!Колективна безотговорност в пълен размер.Идат избори, трябват пари!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Европейски избори 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: