Силна буря в Родопите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:23 / 13.10.2020
14438
Силна буря се разрази в Смолян. Нанесени са материални щети от ураганния вятър, наводнени са приземни помещения, има и затруднения на трафика в областта. 

Стихията е започнала около 8,00 ч. и е продължила 20 минути. Вятърът е съборил леки конструкции, има паднали дървета и керемиди. Някои от покривите са с изкъртени ламарини. Регистрирани са и други материални щети. Няма информация за пострадали хора. 

В селата в общините Смолян и Чепеларе е имало прекъсване на електрозахранването за няколко минути, но вече е възстановено, съобщава "Фокус“. Аварирал е далекопровод между Сърница и Широка поляна, но и там токът е възстановен по кабел.

В Смолян в кв. "Каптажа“ има паднали два покрива, а заради паднали дървета на ул. "Първи май“ няма ток. 

В Мадан силната буря е наводнила мазета в един жилищен блок на ул. "Република“. Екипи вече работят по отводняване на мазетата и разчистване на падналите дървета.

По пътищата в областта също има много сигнали за паднали дървета и камъни, но на този етап няма затворени пътища. Паднали камъни има по пътя Стойките - Широка лъка, а паднали дървета има по направленията Старчево – Неделино, Смолян Пампорово и Батак – Доспат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).