ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Сериозни инвестиции в община до Пловдив, готви се важна промяна с европейски средства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:49 / 14.03.2024Коментари (0)5477
В община Куклен днес бяха представени две концепции, които предвиждат инвестиции в инфраструктурата на региона. Областният информационен център – Пловдив организира публично обсъждане, на което стана ясно, че общината участва като партньор в "Концепция за ИТИ за осигуряване на интегрирано, икономическо, устойчиво и ниско въглеродно развитие на Тракия Икономическа Зона и Южен централен регион“, с водещ партньор - "Тракия Икономическа Зона“ ЕАД.

Дейностите по проекта се простират на територията на три общини – Пловдив, Марица и Куклен. Конкретно на територията на община Куклен ще се изгради необходимата ВиК инфраструктура за извеждане на отходните битови води от Индустриална зона Куклен до пречиствателна станция за отпадни води Куклен, което ще замени неефективните фирмени пречиствателни станции и ще гарантира сигурността на екосистемата и биоразнообразието в региона.

Също така ще се изградят над 35 000 кв.м. инфраструктура за бизнес и предприемачество на територията на община Марица и община Куклен за привличане на нови стратегически инвеститори, което ще има икономически ефект върху целия Южен централен район и неговите жители.

"Интегрираният подход, който държавата и Европа възприе, за да ни стимулира да работим заедно, всъщност ни улесни в създаването на концепцията, като естествено продължение на работата, която вършим съвместно с общините.“, заяви изпълнителният директор на "Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев. 

Община Куклен е партньор и в "Концепция за интегрирана териториална инвестиция на Асеновград и партньори“, с водещ партньор община Асеновград. Заместник-кметът на община Асеновград Теньо Манолов разясни, че концепцията включва 25 проекта, които са на обща стойност над 103 млн. лв. и в нея участват още три общини – Лъки, Садово и Куклен.

Предстои всички те да бъдат публично обсъдени на 19 март в община Асеновград. А конкретно дейността, в която си партнират с община Куклен включва изграждане на пътен участък с дължина 2,4 км от кръговото движение при Долни Воден на главен път II-86 Пловдив – Асеновград – Смолян до околовръстен път на община Асеновград, при моста до пречиствателната станция за отпадни води на града.

Пътният участък ще осигури достъп до и от промишлената зона на гр. Асеновград, връзката и с Тракия икономическа зона, връзките към Пловдив, Смолян, Стара Загора, Кърджали и цялата пътна мрежа на страната.

Утре от 10:00 часа в община Марица, бул. "Марица“ 57А, гр. Пловдив, предстои обсъждане на:

- "Концепция за ИТИ за осигуряване на интегрирано, икономическо, устойчиво и ниско въглеродно развитие на Тракия Икономическа Зона и Южен централен регион“, с водещ партньор - "Тракия Икономическа Зона“ ЕАД;

- "Подобряване на транспортната свързаност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен регион за планиране от ниво 2“, с водещ партньор – Агенция "Пътна инфраструктура“

- "Подобряване на жизнената среда в община Раковски и община Марица чрез интегрирани териториални инвестиции в околна среда, здравеопазване, устойчив транспорт, икономика, образование и социални услуги“, с водещ партньор – община Раковски







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: