Сергей Игнатов окичи първолаци с медали в Калофер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 02.06.2011
1354
Символични медали "Бели кавалери" и свидетелства за завършен първи клас получиха от министъра на образованието Сергей Игнатов първолаци от Калофер по случай 2-ри юни. С такива медали, в Даскал Ботьовото училище са били награждавани отличниците, обясни той.

Министъра бе в Калофер по случай Деня на Ботев и участва в митинг-поклонението, което се проведе пред Мемориалния комплекс на поета.

2-ри юни е вълнуващ ден, който събужда днес желанието да бъдем свободни, каза Игнатов и подчерта, че в днешния ден си спомняме за всички, които са ни помогнали да живеем в свободна държава.

Трябва да бъдем дръзки и устойчиви, защото ежедневно трябва да отстояваме независимостта на България, категоричен бе той. По думите му това означава преди всичко, образование и необходимост от градивна промяна.

На церемонията, която започна тържествено изнасяне на знамето на ботевата чета, присъстваха стотици жители и гости на града, които положиха цветя и венци пред паметника на Христо Ботев.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).