ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
С рекорден бюджет ще разполага община "Родопи" през 2022 година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 21.04.2022Коментари (0)1041
©
С рекорден бюджет от близо 44 милиона лева ще разполага община "Родопи" през 2022 година. С 20 гласа "За", нито един "Против"  и седем души от групата на ГЕРБ, които гласуваха "Въздържал се" общинският съвет прие предложената от кмета Павел Михайлов финансова рамка за настоящата година. В залата на Общински съвет "Родопи" присъстваха 28 общински съветници.

Основният фокус тази година ще бъде върху подобряване на инфраструктурата, изграждане и разширяване на детските градини, проектиране на улични ремонти и канализации. Кметът на общината Павел Михайлов благодари на общинските съветници и определи бюджет 2022 като "амбициозен, но балансиран, справедлив и равнопоставен".

" 2022 година е много важна, защото се очаква да бъдат отворени множеството програми, планове и инструменти, до които общините ще имат достъп. Затова ние трябва да сме готови с проекти, с които ще кандидатстваме за финансиране. Нашата основна задача е да продължим работа за утвърждаване на общината, като зелен жилищен район с условия за икономическо развитие и подобряване на средата“, коментира Павел Михайлов. Той каза, че подкрепата на бюджет 2022 е изключително важна за всички.

"Очакванията на хората са за работа от страна на администрацията. Те искат действия от нас. С реализацията на  тазгодишната капиталова програма аз и моят екип, в лицето на заместник-кметовете Емилия Иванова,  Неази Таир и Борислав Инчев, искаме започналата промяна да продължи. А тази промяна я правим всички заедно-администрация, кметове, общински съветници."

За 2022 година проектът за бюджет на община "Родопи" възлиза на близо 44 милиона лева, което е с близо 7 милиона лева повече от миналата година. От тях около 17 милиона лева са собствени приходи. Реализираният преходен остатък от 2021 г. е близо 9 милиона лева.

Обектите в капиталовата програма включват основен ремонт на 24 улици, посочени приоритетно от кметовете по населените места. Заложени са и 200 хиляди лева за проектиране на основни улични  ремонти на  още 19 улици. В бюджета тази година е заложен първи и втори етап на благоустрояване и реконструкция на площадното пространство в село Брестовица  и още близо 900 хиляди лева в проекти за цялостна канализационна мрежа в 9 населени места от общината.

Има готови проекти за  саниране на  детските градини в Ягодово, Брестовица, Кадиево и Първенец. Община "Родопи" е готова и с идейни проекти за изграждане на чисто нова и модерна детска градина в село Крумово и проект за разширяване на детските градини в Марково и Първенец. Ще бъде направено вътрешно преустройство на детската градина в Златитрап с цел отваряне на нова група.

Ще бъдат изградени нови 9 детски площадки, както и съоръжения за игра на най-малките жители на общината във всички детски градини.

Пожелания за успех отправи и председателят на ОбС "Родопи" Георги Цанков.

"Взехме правилното решения – да приемем бюджет 2022. Работата ни като общински съвет е да подкрепим финансовата рамка на общината за годината и да бдим за нейното изпълнение. Нашата община започна да се променя, а синхронът в работата между общинския съвет и екипа на кмета, показват нов и модерен начин на управление. Задачата  на администрацията е да работи, а Общинският съвет ще проследи дали са изпълнени поетите ангажименти", обобщи Цанков.

На днешното заседание на ОбС "Родопи“ местният парламент взе решение да подкрепи и предложението на кмета Павел Михайлов за теглене на дългосрочен общински дълг в размер на 1, 177 771 лева за подмяна на съществуващото улично осветление във всички населени места с нови и икономични LED лампи.

Със сумата от по 500 лева ще бъдат подпомогнати и 13 абитуриенти, които са загубили един или и двамата си родители.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Спортен риболов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: