С два бели гълъба започна строителството на нова детска градина в с. Строево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:21 / 14.03.2019
3224
С пускането на 2 бели гълъба започна строителството на нова детска градина в с. Строево

С пускането на 2 бели гълъба в небето и първа копка на кмета на община "Марица“ Димитър Иванов бе даден старт на строителството на новата детска градина "Детелина“ в с. Строево.

Полетът на птиците - символи на мира, любовта, надеждата и късмета, бе посрещнат с възторжени викове от присъстващите.

Почти всички жители на селото бяха дошли да приветстват осъществяването на дългогодишната си мечта – строеж на красива и модерна сграда за децата им, която ще замени сегашната 54-годишна постройка.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет "Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметът Петко Чочев, кметът на селото Десислава Дингилева, секретарят на общината Надежда Димитрова, кметове на населени места и общински съветници.

Водосвет за просперитет бе отслужен от отец Милан.

"Радвам се, че започваме това Богоугодно дело – построяването на нова детска градина с изпросването на Божията благословия. Всички начинания трябва да стартират по този начин. Така са правили нашите прадеди, които дори, за да закрепят 3 камъка, са молили за Божията благодат.“, посочи след водосвета отец Милан.

Той благодари за поканата на кмета на община "Марица“ Димитър Иванов и на кмета на с. Строево Десислава Дингилева и пожела на политиците от всички партии винаги да са така обединени за благото на децата.

"Нека Ви пожелая винаги да бъдете заедно във всяко Богоугодно начинание, защото с разединение няма да постигнем нищо. Така ще бъдем добър пример, от който ще се учат и възпитават  децата ни, които са най-важното в живота ни.“,  заръча свещеникът на управниците.

Кметът на община "Марица“ се съгласи с думите му и допълни, че всички са били обединени около идеята за изграждане на новата забавачка в с. Строево, защото тя е в името на децата ни.

"Много съм щастлив, че днес присъствате на това знаменателно за с. Строево и община "Марица“ събитие, защото не всеки ден се полагат основите на ново начало. Всичко, което правим е за по-доброто бъдеще на нашите деца.“, подчерта Димитър Иванов.

Той посочи, че новата детска градина ще е два пъти по голяма от старата, ще събира 4 групи деца, като всяка от тях  ще разполага със собствена площадка за игра, изградена по модерни европейски изисквания.

"Благодаря на Бог, че ни помага и закриля нашите деца, домове и дела, благодаря на отец Милан за водосвета и хубавите думи, на директорката на детската градина Борислава Борикова - за настойчивостта й, на общинските съветници – затова, че подкрепиха идеята, и на моя екип, който със собствени усилия направи този прекрасен проект.“, заяви кметът на община "Марица“.

Той поиска от фирмата-изпълнител качествена работа и напълно готова сграда на детската градина за първия учебен ден 15-ти септември.

В знак на признателност за бъдещата придобивка, децата от ДГ “Детелина“ подариха кошници с цветя на Димитър Иванов и Гергана Трендафилова и зарадваха гостите с мила празнична програма.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).