Roеfix откри завод за екологични строителни материали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:55 / 16.04.2007
2198
В петък - 13 април, австрийската фирма Roеfix AG официално откри единствения по рода си завод за екологични строителни материали. Той се намира в град Септември и в изграждането му са инвестирани два милиона евро. Открити са над 20 нови работни места в града. Предприятието снабдява строителството с приложими, стабилни, икономични и безопасни строителни материали от природата.

Освен в Септември, Roefix ще отвори още два завода в България, един в София и един по Черноморието. „Плановете ни са да инвестираме около 3 милиона евро в предприятието в София и 6 милиона евро по Черноморието" - каза Томас Берхтолд, управител на Roеfix в България.

В град Септември, Roefix произвеждa около 30 хил. тона строителни материали годишно за българсия пазар, използвайки екологично чисти и безпрахови технологии. В този смисъл Roefix е първият международен производител на строителни материали от този тип в България, който може директно на място да предоставя продукти с гарантирано качество, съобразени с нуждите на българския пазар. За да осигури високото качество на произвежданите материали, Roefix е инвестирал над 50 хил. евро в създаването на собствена Лаборатория за тестване на качеството.

В България фирмата присъства от 2003 г. и оттогава продава и доставя строителни материали за цялата страна. Информацията е на вестник "Строителство Градът".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря
Големи изкушения в богато пловдивско село
Кървав екшън в пловдивско село, има арестувани и ранен
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).