Работник на EVN е с втора степен изгаряния след трудова злополука

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:47 / 23.11.2017
5258
23-годишен работник на EVN е с втора степен изгаряния по лицето и ръцете след трудова злополука в Смолян. Инцидентът, при който пострада младият човек, се е случил днес малко след 09:00 ч. на ул."Дичо Петров" при работа по 20-киловолтов кабел. "Пострадалият работник е бил с лични предпазни средства. В добро общо състояние е", коментира пред "Дарик" Крум Косев от EVN България. Минути след инцидента на място е пристегнал и екип от Инспекцията по труда. "Проверяваме инцидента", коментира лаконично директорът на Инспекцията в Смолян инж. Емилия Даракчиева.

"Открихме младежа във видимо добро състояние, но той не е коментирал какво точно се е случило", казаха от Спешния център в Смолян. Според екипа, отзовал се да окаже първа помощ, момчето е било намерено седнало в района на работната площадка. 

"Той бе в седнало положение, адекватен и контактен. Видимо с изгаряния по ръцете и лицето, от волтовата дъга, която се е получила. Опърлена му е и косата, веждите и клепачите", коментира медицинският фелдшер Недко Карнобатев от Спешна помощ. Кръвното му е било нормално, с леко очестена сърдечна дейност. Работата по изясняване на обстоятелствата продължава.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).