Пътят към Мулдавски манастир - вече с издадено разрешително

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:50 / 17.11.2020
2042
Първият етап от изграждането на пътя към Мулдавски манастир "Света Петка“ край Асеновград бе реализиран през предходния кметски мандат на настоящия кмет доктор Христо Грудев. Сегашното ръководство на общината успя да приключи цялата процедура и съответно беше изготвено и издадено строителното разрешение. "За съжаление, през предишните години е бил сключен концесионен договор за добив на инертни материали, чрез който по тогава новоасфалтирания път е било допуснато да преминават тежки и тежкотоварни коли, които са нарушили целостта на настилката. Участъкът е изграден за леки автомобили до 3,5 тона. Изключение се прави само за колите със специален режим на движение, които при нужда трябва да се изкачат до манастира“, обясни пред журналисти кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Строителното разрешение е издадено за отсечката от края на асфалтирания участък до Светата обител. Дължината му е около 2,5 километра. Трасето попада в горска територия, ведно с всички отводнителни и укрепителни съоръжения, както и обръщало с площ от 612 квадратни метра. Освен това, от ВиК - Пловдив са поели ангажимент да изградят водопровод до манастира "Света Петка“. Целта е, ако се наложи при пожар или някакъв друг инцидент в гората над храма да има бърз достъп до вода с необходимото налягане. "Средствата, нужни за строежа на пътя, са в размер на около 2,5 милиона лева. По първоначални сметки, сумата за водозахранването ще е приблизително същата. Така, общата стойност на проекта ще е в размер на около 5 000 000 лева. Проектът ще включва също изграждане на двулентов път, подпорни стени и ще бъдат спазени всички изисквания и стандарти, за да придобие обектът европейски вид“, обясни кметът на Асеновград. Доктор Грудев добави, че сега, след като има издадено строително разрешение, реалната работа по проекта може да започне веднага, след като бъде осигурено финансиране и бъде избран изпълнител чрез провеждане на обществена поръчка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Кървав екшън в пловдивско село, има арестувани и ранен
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).