Пускат ремонтирани улици за Деня на розата в Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:08 / 27.05.2008
828
Пускат в експлоатация ул. "Теофан Райнов" и околовръстен път - Карлово за Празника на розата, научи Plovdiv24.com. Трасето от 3 км. /от жп гара Карлово до изхода за Сопот/, което е затворено от година, бе обновено по проект, финансиран по Министерско постановление № 282 заради решението на карловския ОбС да приема софийски отпадъци. Все още е недовършена отсечката за оформянето на кръговото движение, което заедно с останалите две в трите входно-изходни артерии на града ще бъдат направени до края на годината.      

За модернизацията на централната градска част, включваща улиците "Гурко" и "Водопад" от плануваните 1 600 000 лв. до момента само за ул. "Гурко" и за полагане на част от водопровода на ул. "Водопад" са изразходвани 1 497 980 лв, според кметът на Карлово Найден Найденов. Работата на обекта е спряна до произнасяне на експертния съвет по устройство на територията към Общината. Остатъкът от 102 020 лв. няма да е достатъчен за реконструкцията, затова ръководството на Общината ще търси възможности за допълнително финансиране.

По капиталови разходи за 2008 г. предстои реконструкция на  водопровод и настилка на улиците "Тодор Каблешков" и "Васил Левски" /между ул. "Ген. Карцов" и "Димитър Събев"/, реконструкция на ВиК мрежа на ул. "Водопад", благоустрояване на кв. "Войнишкото". Паметникът, който бе поставен в навечерието на местните избори през миналата година не е довършен, въпреки че по документи са вложени 225 000 лв. Това налага той да бъде демонтиран и откаран в Панагюрище, където авторът Димитър Хаджиев да оформи скулптурната фигура напълно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).